Tag på vandretur i det smukke Sydtyskland

8. marts 2024

Du behøver ikke rejse til Firenze, Spanien eller Sydfrankrig for at opleve bjergtagende landskaber og smuk natur.

Det er tilstrækkeligt blot at krydse grænsen og kigge mod Tyskland for at kunne skabe den helt ideelle rejse ud i naturen. Er du til vandreture, der godt må have et holistisk præg og lægge op til selvomsorg og velvære, så er Sydtyskland et ideelt spot. Vi kaster her et blik på skjulte perler indenfor gastronomi, historiske seværdigheder og smuk natur, hvis turen går til det sydtyske.

Nyd sydtyske specialiteter på hyggeligt landhotel

Der er rig mulighed for rekreation i det sydlige Tyskland, hvis man gerne vil kombinere vandreturen med hyggelige kroophold og lækker mad. Her bydes der ind med helt særlige egnsretter, der serveres på hotellets hyggelige restauranter. Her er der mulighed for at spise schnitzel, currywurst og diverse oste fra egnen eller mad fra andre verdenskøkkener. Der er også plads til de små, hvis hele familien er afsted. Mens mor og far lader sig forkæle af diverse wellness-faciliteter for voksne, kan børnene faktisk også opleve særligt skræddersyede massager og wellness-oplevelser på landhotellet. Der serveres morgenmad og aftensmad i de smukke lokaler med udsigt til den fine bayerske natur og man kan nemt tage afstikkere ud i den smukke sydtyske region, enten med egen bil, busser eller til fods.

Vandretur i sceniske naturlandskaber i de sydtyske alper

En vandretur i de smukke sydtyske alper kan være en helende oplevelse i sig selv. Den tynde, fine alpeluft og de smukke omgivelser kan danne ramme om flere uforglemmelige vandringer alene eller med andre. Bjergvandringer giver rum og tid til fordybelse og fungerer derfor som en næsten meditativ rejse, hvis man er alene. Turen vil også være et oplagt romantisk spot for en vandring med din kæreste eller ægtefælle.

Forkæl dig selv med fantastiske kurophold

Sydtyskland er spækket med kurophold, som er spredt ud over regionen. Der er mulighed for at booke et kurophold på gamle, autentiske kursteder med flere hundrede år på bagen. De gamle kursteder er restaurerede og fremstår nu opdaterede men stadig i sine smukke originale kulisser. Man kan også finde kurophold i de større byer i Sydtyskland, hvis man gerne vil bo med de nyeste og mest moderne faciliteter.

På de fleste kurophold vil man kunne nyde spa og massage, såvel som træningsrum og swimmingpools. Mange kursteder ligger i den smukke sydtyske natur og indbyder derfor til en frisk morgenløbetur eller en eftermiddagsvandring for de ekstra aktive.

Picnic i en af Europas smukkeste skove

Pak eventuelt en lille picnic-kurv og lad turen gå til Schwarzwald. Det smukke skov og bjergområde i Sydtyskland udgør over 6000 kvadratkilometer af blændende natur og vil uden tvivl kunne danne ramme om en fantastisk picnic for dig og familien. Hvis der skal ske noget mere, så byder Schwarzwald også på lange vandrestier eller mulighed for at tage en gåtur oppe langs trækronerne på de forskellige tovbaner og gangbroer, som er bygget flere steder i skovområdet. Schwarzwald er både smuk om sommeren og om vinteren, når landskabet er dækket af sne.

Afslut ferien en fantastisk ferie ved at gå på opdagelse i historien

Sydtyskland er mere end bare fodbold og Bayern München. Regionen byder også ind med masser af historie, hvis der er plads i kalenderen til at mærke historiens vingesus. Er man i bil til Tyskland, kan man slå vejen forbi den gamle by Heidelberg, hvor slotsruinen Schloss Heidelberg er en af Tysklands største historiske seværdigheder fra 1300-tallet. Man kan også køre til Bamberg, hvor man kan opleve det gamle frankiske Rom. Her byder den gamle Altstadt ind med historisk smukke omgivelser, der kunne minde om en gammel by i Italien. Altstadt kaldes ikke for “Tysklands Venedig” for ingenting.

Man behøver med andre ord ikke rejse til sydlige himmelstrøg for at opleve sneklædte bjergtinder, romerske ruiner og mad i særklasse. Det hele ligger klar til udforskning i den sydlige del af vores danske naboland, Tyskland.