Sådan holder du varmen på skiferien

26. februar 2024

På en skiferie er det afgørende at kunne holde varmen for at nyde oplevelsen fuldt ud.

Man kan hurtigt få en meget dårlig oplevelse, når man står på et sneklædt bjerg og er ved at gå ud af sit gode skind på grund af kolde ører, fødder og fingre. Ved at vælge det rette tøj og udstyr kan du sikre dig, at kulden ikke ødelægger din dag på pisten.

En varm skijakke

En varm og vandtæt skijakke er en essentiel del af din skiferiebeklædning og er det primære varmelag, når du står på ski eller snowboard. Derfor kan det være en god idé at bruge lidt ekstra penge på en jakke i høj kvalitet. Sørg for at vælge en jakke med isolerende materiale og vindtætte egenskaber, da vind kan få det kolde vejr til at føles ekstra koldt. Et godt tip er at vælge en jakke med justerbare manchetter og en hætte, så du kan forsegle varmen inde og holde sneen ude, hvis du styrter på pisten.

Hold hovedet varmt

En varm hovedbeklædning er også vigtig for at holde varmen på skiferien. En foret hue eller en skihjelm med indbygget isolering kan hjælpe med at beskytte dit hoved mod kulden og samtidig give ekstra sikkerhed på pisten. Sørg for at vælge en hue eller hjelm, der passer godt og dækker dine ører for optimal varmeisolering.

Beskyt hænder og fødder

Dine hænder og fødder er ofte de første kropsdele, der bliver kolde på en skiferie. Investér i et par varme og vandtætte skihandsker eller -vanter for at holde dine hænder varme og tørre hele dagen. Derudover er det vigtigt at have et par isolerede og vandtætte skistøvler for at holde dine fødder varme og komfortable, mens du står på ski. Sørg for at bære et par tykke, fugtabsorberende sokker for ekstra varme og komfort.