5 nyttige Airbnb erfaringer før du udlejer

26. januar 2024

Hvad enten du overvejer at udleje din bolig via Airbnb eller allerede har prøvet det, får du hermed fem nyttige tips til Airbnb.

Den private udlejningsportal Airbnb har haft stor succes i hele verden gennem de seneste par år. Flere og flere prøver at leje deres lejlighed ud og gør sig deres egne erfaringer. Jeg har selv lejet min lejlighed ud mange gange via Airbnb og i denne artikel, vil jeg dele fem erfaringer med Airbnb, som jeg har gjort mig.

Tilmeld dig Airbnb og få 278,- i kredit

Har du endnu ikke tilmeldt dig Airbnb, vil jeg hermed invitere dig og samtidig tilbyde dig en kredit på kr. 278,-, som du kan booke for, hvis du tilmelder dig via linket her:

>> Tilmeld dig Airbnb her og få 278 kr i bonus.

Som medlem af Airbnb, kan du invitere dine venner til at blive medlem. I optjener begge kredit ved tilmeldingen.

1. Tjek prisen i dit område

En af de vigtigste erfaringer jeg har gjort mig med Airbnb, er at få sat prisen på din bolig/lejlighed rigtigt. Størstedelen af dem som lejer lejligheder – især i storbyer, gør der for at spare penge i forhold til at betale for et hotel. Mange gør det selvfølgelig også fordi det er en mere autentisk oplevelse af bo privat hos en lokal, men prisen har meget at skulle sige, ifølge mine erfaringer. Tjek derfor de både de lokale hotelpriser og priser på lignende lejligheder hos Airbnb i dit område.

Når du lige starter med at udleje din bolig og ikke har nogle anmeldelser fra tidligere besøgende, kan det være en god idé at sætte prisen lidt lavere end du ellers havde tænkt dig. Af den simple grund, at du skal have nogle besøgende til din bolig, som bagefter kan give dig nogle gode anmeldelser (se punkt 5) – derefter kan du hæve prisen til et højere niveau. Hvad den eksakte pris skal være, kan jeg desværre ikke rigtigt svare på, da det variere meget alt efter hvor stor din bolig er, beliggenhed og stand. Men tjek selv Airbnb ud og sammenlign med andre boliger af samme størrelse og stand i dit lokalområde.

2. Tilføj mange billeder

En hurtig erfaring med Airbnb, som jeg gjorde var mig, at antallet af henvendelser og dermed bookinger steg kraftigt efter jeg fik lagt en masse gode billeder på min profil. Det er her vigtigt at pointere, at billederne skal stemme overens med virkeligheden, ellers giver det bare skuffede besøgende og dermed dårlige anmeldelser senere hen. Sørg dog for at rydde godt, gøre rent og tænde en masse lys når du skal have taget billeder til din profil. En godt råd er at tage billederne i dagslys og meget gerne en dag hvor solen skinner. Dine billeder bliver 200% bedre, hvis din bolig ser ren og nydelig ud, med solskin gennem vinduerne. Tænk på hvad du selv ville kigge efter, hvis du skulle leje en ferielejlighed af andre.

3. Husk en engelsk beskrivelse

Det kan næsten virke banalt, men der er faktisk mange som glemmer at tilføje en beskrivelse på engelsk når de opretter deres bolig på Airbnb. Min erfaringer, at dine besøgende ikke blot gerne vil se billeder, men også gerne vil læse om din bolig før de lejer den. Som minimum, skal du derfor have en engelsk beskrivelse og hvis du har mulighed for det, kan du også tilføje beskrivelser på andre sprog (tysk, fransk og spansk ville være oplagt), men med den engelske beskrivelse er du dog et meget langt stykke.

I selve beskrivelsen, er det min erfaring at det er godt både at beskrivelse selve boligens og dens faciliteter, samt området den ligger i. Dine besøgende er ofte interesserede i om der er Wifi (trådløst internet), opvaskemaskine, bad, vaskemaskine og hvilke tv-kanaler du kan se. Derudover har jeg selv fået mange forespørgsler på transport til lejligheden (typisk hurtigste rute fra lufthavn og togstation), parkeringsmuligheder og hvad der ligger i området af caféer, restauranter og hvor langt er der til centrum.

4. Svar hurtigt på henvendelser

Når du begynder at få henvendelser på din bolig, fra mulige lejere, er det en rigtigt god idé at svare meget hurtigt på deres spørgsmål og evt. anmodning om at booke din bolig. Tænk på at de måske sidder og planlægger en længere rejse og skal have alle detaljer på plads. De har måske afsat en aften eller et par timer til formålet. Derfor vil mange også gerne have alt på plads, så de ikke skal tænke på det igen senere.

I dine indstillinger på Airbnb, kan du sætte det op så du f.eks. modtager en sms og/eller en mail når nogen kontakter dig. På den måde kan du altid hurtigt få meddelelse om, at nogen vil have svar på et spørgsmål eller anmoder om at leje din bolig. Et hurtigt svar sikre dig at de mulige lejere, vælger din bolig.

5. Be nice – og få gode anmeldelser

Den sidste Airbnb erfaring jeg har gjort mig, er at det er en rigtig god idé blot at være venlig og hjælpsom over for dine lejere. Både før, under og efter de har lejet din bolig. Airbnb bygger i meget høj grad på tillid mellem udlejer og lejer. Til at hjælpe denne tillid på vej har Airbnb et system, hvor man gensidigt kan anmelde hinanden. Og her skal anmeldelse ikke forstås i en negativ betydning – ihvertfald ikke som udgangspunkt. Ifølge min erfaring, steg antallet af henvendelser og bookinger kraftigt, da jeg begyndte at få de første anmeldelser, som heldigvis var meget positive.

Når potentielle lejere kan se læse, at du er en god vært og at din bolig svarer til beskrivelsen osv, så opbygge en tillid og forventningerne afstemmes. Som jeg skrev under punkt 1, kan en masse positive anmeldelser af dig som udlejer, medføre at du kan hæve lejen til det niveau, hvor du er rigtig tilfreds.

Derfor er det sidste gode Airbnb råd – be nice!

>> Tilmeld dig Airbnb her og få 278 kr i bonus.