3 rejsedestinationer inspireret af spilverdenen

26. september 2023

Det er ofte meget individuelt, hvad der inspirerer folk til deres valg af rejse destinationer.

Det kan være en spændende bog, som foregår i en lille italiensk landsby, som berører læseren så meget, at Italien absolut må besøges. Det samme gælder for film og serier. Et andet sted som også af og til inspirerer til spændende rejse destinationer, kommer fra spillenes verden.

Mange spil foregår, eller har temaer fra fjerne destinationer. På sider som comeon.com kan du finde spil med temaer fra det gamle Grækenland, det fortabte Aztekerrige, det gamle Egypten og mange andre spændende rejse destinationer.

Spil skabes ofte af historien

At spilverdenen byder på spændende rejse destinationer, er faktisk ikke så underligt. Rigtig mange spil foregår i eller har temaer fra vores egen fjerne historie, vores myter og vores overleveringer.

Der findes naturligvis spil som foregår i en fjern galakse, eller som har tema fra sportens verden, men ikke desto mindre er der en tydelig overvægt af spil med indhold eller temaer fra både historien og fjerne egne.

1. Grækenland er myternes land

I Grækenland er der liflig vin, lækre måltider, herligt vejr og tonsvis af historiske seværdigheder. Herkules er en af de græske helte der i fordums tider, ifølge den græske mytologi, udførte heroiske heltegerninger. Han findes som statue flere steder. Hans navn bliver brugt på alt muligt, lige fra energidrik og restauranter til spil på online spillemaskiner.

Herkules er bare en af de sagnomspundne figurer, fra den græske mytologi, som Grækenland har at byde på. Et besøg i Grækenland, er både et besøg i nutidens mange oplevelser, men også et besøg i et land hvor den fjerneste historie, er helt nærværende og lyslevende.

2. Aztekerriget

Aztekerriget findes ikke længere. Det findes i litteraturen, på film og som tema på de online spillemaskiner. I dag er det Mexico der er rejsedestinationen, hvis man vil opleve de få overlevende spor af den storslåede civilisation, som Aztekerriget var en gang.

Mexico er et modsigelsernes land. Her er både rigdom og fattigdom. Hovedløs modernitet og rodet fortid. Her er den skønneste vin og stærkere drikke, den lækreste mad og det skønneste folkefærds. Der er dog ikke meget tilbage af det oprindelige rige og kun ganske få efterkommere af det stolte folkefærd.

3. Egyptens forunderlige verden

Pyramiderne er en gåde. De kan ikke forklares fyldestgørende. De er forsøgt forklaret i mange bøger, film og akademiske afhandlinger, men den dag i dag, findes der ikke et endegyldigt svar på deres præcise opbygning og placering.

I spilverdenen er Egypten ofte brugt som tema, hvilket slet ikke er så underligt, da de jo til stadighed vækker vores undren og nysgerrighed.

Pyramiderne står der stadig og kan beundres på en rejse til Egypten. Om man vælger Cairo eller længere mod syd, er en temperament sag. Uanset hvilken destination man vælger i Egypten, er der garanti for historisk vingesus.
Det nutidige Egypten byder både på det arabiske køkken, shopping, kameler og pyramider og er derfor et fantastisk rejsemål, uanset hvad man lægger vægt på.

At rejse er at leve

H.C Andresen elskede at rejse. Han mente at det at rejse, var lig med at leve. På sine rejser fandt han inspiration til nogen af sine største værker. Om inspirationen til en rejse kommer fra en bog eller et spil, betyder intet, bare man rejser.