Oplev norden på en helt ny måde

15. juni 2023

Er I begyndt at kigge på, hvor den næste ferie skal gå hen? Måske sommerferien allerede er i orden, og I er begyndt at kigge hen mod efteråret eller vinteren.

Det kan være, I har været ved at overveje, at I skal prøve at udforske norden. De nordiske lande har enormt meget at byde på, og mange tager en tur forbi Norge eller Sverige. Men har I overvejet, hvad Finland har at byde på?

Finland har adskillige byer, som er fantastiske at udforske, lige fra Helsinki og Turku i det sydlige, hvor I får det klassiske byliv og mulighed for at dykke ned i byde kultur, mad eller noget helt tredje, samt byer som Oulo og Rovaniemi, når I kommer længere nordpå. Rovaniemi har en helt særlig attraktion i vintermånederne, nemlig julemandens by, som er indrettet til, at man kan besøge den. Se mere her: Santa Claus Finland.

Ferie, der krydser polarcirklen

Rovaniemi er et pænt stykke nordpå, og det giver da også rigtig god mening, at Santa Claus Village netop ligger i en by, der er dækket i sne i de kolde måneder. Hvis I vælger at flyve til byen, vil I faktisk få oplevelsen af at lande i en lufthavn, er krydser polarcirklen lige omkring landingsbanen. Det er også muligt at tage et nattog til byen fra Helsinki, hvis I vil opleve Finland på landjorden.

Alle de nordiske lande er beriget med lidt mere sne end vi er i Danmark, og måske I har haft et mål om at få smurt skiene og komme ud at få dem luftet. I Rovaniemi finder I også et skisportssted, så hvis I godt kunne tænke jer at kombinere ferien med julemandens by og en tur på ski, er forudsætningerne for det altså rigtig gode – her er forskellige løjper og endda skihopbakke lige i nærheden.