Dette skal du vide, før du flytter til Spanien

5. juli 2022

Går du med planer om at flytte til udlandet? Måske overvejer du at flytte til Spanien og starte et helt nyt kapitel i dit liv.

Men du er stadig i undersøgelsesfasen og samler alle de informationer, du kan få, som gør dit valg lettere.
Nu er du så endt her, hvor vi vil sætte dig lidt ind i selve flytningen og hvad du kan forvente i din økonomiske fremtid.

Sådan finder du en bolig i Spanien

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i det spanske boligmarked. Dertil kommer den lange og besværlige process med at overbevise banken om, at det er en god idé at låne dig penge til dit nye hus eller din nye lejlighed.

BoligerSpanien gør denne process langt nemmere, så det anbefales at hive fat i dem i løbet af din overvejelse.

Er arbejds- og opholdstilladelse nødvendigt?

Regner du kun med at bo i Spanien sommeren over, så er der ingen grund til at søge om opholdstilladelse. Som i de fleste andre lande i verden må du nemlig opholde dig og arbejde i landet helt op til 3 måneder.
Går overvejelserne derimod i retning af et permanent ophold, skal du have fat i de spanske myndigheder.

Hvordan er lønnen?

Gennemsnitslønnen i Spanien er lavere, end hvad vi er vant til her i Danmark. Her ligger den et sted mellem 900 – 1200 EUR, hvilket svarer til omkring 6.600 – 8.900 DKK. Det er godt lige at være opmærksom på dette med hensyn til diverse regninger, hvis du permanent flytter til Spanien. Til gengæld ligger dagligvarepriserne et stykke under de danske priser.

Hvad er leveomkostningerne?

Vælger du en billig bolig på omkring 85 kvadratmeter, kan du være heldig kun at skulle af med 110 EUR til husleje, hvilket svarer til ca. 800 DKK. Det kan de fleste danskere vist klare. Dertil kommer dagligvarerne, men også disse ligger i den lave ende. De mest almindelige dagligvarer kan fås til under 2,7 EUR eller 20 DKK.

Du kan f.eks. købe en liter mælk for ca. 0,8 EUR, som du kan skylle ned, mens du spiser franskbrød til ca. 1 EUR med æg på til ca. 1,9 EUR pr. pakke med 12 æg. Herefter kan du køre en tur og tanke din bil op for 1,5 EUR literen og tage i biografen for 8 EUR svarende til 59 DKK.

Forhåbentlig er du nu tættere på din beslutning om at flytte til Spanien. God rejse.