Feriehusbranchen jubler over udsigterne til solrigt forårsvejr

16. maj 2022

De foreløbige prognoser fra DMI viser, at maj måned fortsætter, som april sluttede, med tørt og solrigt vejr i hele landet.

Det vækker blandt andet glæde i feriehusbranchen, hvor en af landets førende udlejningsbureauer, DanCenter, oplever flere last minute-bookinger som følge af de positive vejrudsigter.

De seneste uger har solen stået høj på en klar, blå himmel i det meste af landet, og meget tyder på, at vejret herhjemme vil fortsætte i samme stil i resten af maj. Ifølge metrologerne hos DMI vil resten af måneden byde på relativt små nedbørsmængder og sommerlige temperaturer på op mod 20 grader.

Vejrudsigterne får tilsyneladende også danskerne i feriestemning, og den danske feriehusbranche kan således melde om en markant stigning i antallet af de såkaldte last minute-bookinger i landets sommerhuse. Hos DanCenter, som er en af Danmarks førende feriehusudlejere, forventer man derfor, at de udlejningshuse, som fortsat er ledige i maj, vil blive stærkt efterspurgt som følge af de positive vejrmeldinger:

– Vejrudsigten har stor indvirkning på feriehusudlejningen blandt vores danske gæster, og der er ingen tvivl om, at efterspørgslen er størst, når solen skinner. Vi kan for eksempel se, at over 20 procent af vores bookinger siden påske har ankomst samme dag eller dagen efter, og det er en periode, hvor vejret har været ekstraordinært tørt og solrigt, fortæller Kim Holmsted, som er adm. direktør hos DanCenter, og slutter:

– Vi oplever generel stor interesse for den kommende højsæson, hvor vi allerede nu har gode udsigter til fulde huse. Helt konkret ligger vores bookinger i juli og august aktuelt på niveau med sidste år, der endte i et rekordhøjt antal overnatninger i sommermånederne.

DanCenter har 29 lokalkontorer fordelt over hele landet og råder over 10.000 sommerhuse i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.