En digital nomades guide til at rejse i verden

24. marts 2022

Med internettets store indflydelse er det blevet mere og mere populært at tage sin arbejdsplads under armen og tage ud i verden, når man arbejder.

Der er massevis af fordele og ulemper, som vi her vil forsøge at belyse for de, der er interesseret i at blive såkaldt digital nomade.

Er du træt af 8-16 arbejdet på kontor, og føler du, at du ikke helt har oplevet så meget af verden, som du ville? Arbejder du primært med en computer, og har du lidt fleksibilitet i forhold til at kunne være alene? Så skulle du måske overveje at benytte muligheden for at blive digital nomade, pakke rejse-nellikerne og din computer og tage ud i verden. Mulighederne er uendelige, og verden er stor. Men du skal dog huske at pakke fornuften med ned i tasken, for hvis du glemmer, hvorfor du tog afsted, så kan det hurtigt blive et fejlslagent eventyr. Her får du et par velmente tips til, hvordan du får det bedste ud af tilværelsen som digital nomade.

Sørg for stabilt internet

Det kan lyde banalt, men ikke desto mindre tager det fusen på mange, at stabilt internet ikke nødvendigvis er en given ting andre steder i verden. Især som dansker er man vant til at kunne regne så nogenlunde med en internetforbindelse, der er til at stole på, men hvis du befinder dig lidt ude på landet i udlandet kan du hurtigt komme til at støde på problemer med dit Wi-Fi. Sørg for at have en dongle eller lignende måde at koble på internettet med, så du aldrig får bøvl med at aflevere dit arbejde.

Sørg for at tage fri

Når man ikke arbejder på kontor kan man nemt komme til at glemme tiden, og hvorfor man i det hele taget har valgt at arbejde på den måde, som man gør. Husk at nyde livet i det land, hvor du nu befinder dig, hils på de lokale og sug inspiration til dig. Med computeren under armen har du også altid mulighed for at streame en god film eller fodboldkamp, besøge et live casino eller høre noget god musik. Det er vigtigt at slappe af for at kunne levere optimalt.

Hold en stabil hverdag

Fleksibiliteten er selvfølgelig noget af det, der får flest mennesker til at arbejde som digital nomade, men det er vigtigt, at man holder sig noget struktur i sin hverdag, så man kan holde sit fokus. Fastsæt din daglige arbejdstid og hold snor i, om du overholder den. Dertil kan man finde mange værktøjer rundt omkring på nettet, og når du alligevel er afhængig af din mobil og din computer for at kunne arbejde, så er der ikke nogen undskyldning for ikke at benytte nogen af dem.

Hold styr på skattereglerne

Det kan være svært at holde styr på skattereglerne, hvis man rejser meget som digital nomade. Ikke desto mindre, så er det selvsagt ekstremt vigtigt. Og når du både skal håndtere dit arbejdsliv og dir privatliv, så kan det være pengene værd at hyre professionel hjælp til dette.