Vær sparsommelig og udforsk stadig verden – tips til en dejlig og billig ferie

18. oktober 2021

Noget af det sidste du ønsker, når du er på ferie, er at finde ud af at du har brugt for mange penge.

Det kan nemlig være dyrt at rejse, men hvis du planlægger på forhånd, kan der være penge at spare. Overvej disse råd til din næste rejse, og din tegnebog vil være dig taknemmelig.

Led efter de gratis seværdigheder og undgå taxa

Hvis du bare laver lidt research, vil du hurtigt finde, at der er tonsvis af gratis seværdigheder i lige præcis i dit område.

Der vil selvfølgelig altid være seværdigheder og aktiviteter der koster penge, men ved at tilføje flere gratis seværdigheder til din rejseplan, kan du med bedre samvittighed købe de lidt dyrere entrébilletter. Museer har ofte en dag om ugen med gratis entre, og hvis du er kunstinteresseret, kan det være en ide at besøge museet netop den dag.

Overvej desuden at gå rundt til de forskellige seværdigheder i stedet for at bruge penge på taxa eller metro. Alle der bor i Danmark, ved hvor dyrt det er at køre med taxa. Specielt i hovedstaden, hvor taxapriserne er blandt nogle af de højeste i verden. Hvis du besøger storbyer, kommer du dog ikke uden om at skulle bruge offentlig transport i ny og næ, men når du gør, så undgå at tage en taxa. Hvis du helt dropper betalt transport og i stedet går, vil du også opleve mere, på samme tid med at du sparer penge.

Spar penge på indkvartering

I stedet for at bo på hotel, kan du overveje at bruge services som Airbnb. Her kan der være mange penge at spare sammenlignet med et hotel.

En af fordelene ved at bruge Airbnb, er at du med det samme lærer en af de lokale at kende. De lokale kender området, og hvis du leder efter insider tips, er lokale klart de bedste at spørge. De kan eksempelvis fortælle dig, hvilke restauranter der skal besøges, og måske også hvilke der ikke skal! Lokale kender også til de bedste gratis aktiviteter, og et ekstra plus er, at du ofte kan komme til at bo ret centralt, hvis du booker dig ind med Airbnb. På den måde sparer du ekstra penge på transport.

Køb færre ting på din ferie

Souvenir kan være rart at have, hvis du gerne vil have noget, der minder dig om din tur. Det kan på samme tid være dyrt. Overvej i stedet at tage nogle gode billeder, og brug dem som souvenir.

Hvis du endelig vil have souvenir, så køb dem fra de små butikker der ligger langt fra store turistattraktioner. Her vil det nemlig være billigere, og drop helt at købe tøj. Hvis du leder efter tøj, finder du ofte de bedste deals online. I stedet for at købe et nyt stykke tøj på ferien, så overvej i stedet at gøre det hjemmefra. Der kan nemlig være mange penge at spare, hvis du bare undersøger markedet.

Overvej at købe tøjet, når der holdes udsalg. Eksempelvis når der er vinter- eller sommerudsalg, eller når tilbudsstormen kommer til Black Friday. Faktisk bør det ikke længere hedde Black Friday, da det i bund og grund varer en hel uge. I 2020 slog udsalgsugen som forventet tidligere rekorder, da der angiveligt blev shoppet for mere end tre milliarder kroner i Danmark. I 2021 forventes det at blive det samme, og her kan der være gode tilbud at hente, og endnu mere hvis du på samme tid gør brug af rabatkoder. Som du måske ved, tilbyder mange online tøjbutikker rabatkoder, og hvis du alligevel skal have nyt tøj, hvorfor så ikke få alt den rabat du kan komme til?

Ved at klare din tøjshopping på forhånd, kan der altså overordnet set være penge og spare. Der kan desuden være mere tid at hente, når du rent faktisk er på ferie. Hvis du ikke behøver at bruge tid på shopping, kan der være mere tid til strand eller andre aktiviteter.

Rejs uden for sæson

De fleste rejsedestinationer har sæsoner, hvor der ikke er så travlt i forhold til turister. Det kan der være mange grunde til, men for det meste har det noget at gøre med vejret. Mange vil absolut afsted når solen står klarest på himlen, så de kan nå at pakke kalenderen ind med så mange udendørsaktiviteter som muligt.

Hvis du ikke har noget imod at rejse uden for sæson, kan der dog være mange penge at spare. Der vil være færre folk om udbuddet, og det betyder at alt lige fra flybilletter til hotelomkostninger vil være billigere sammenlignet med andre tidspunkter på året. Det samme gælder souvenir og seværdigheder.

Vær selvfølgelig opmærksom på at hvis du rejser uden for sæson, så kan nogle af seværdighederne være lukket. Husk derfor at undersøge om de seværdigheder du har noteret også er åbne, når du er der.

For at få mest ud af pengene handler det i og for sig bare om at bruge hovedet. Undersøg dine muligheder på forhånd og planlæg udgifterne før du tager afsted. Brug eventuelt ovenstående råd som en guide, og så er du allerede godt på vej til en lækker ferie.