Aktieinvestering i interessante rejseselskaber

1. september 2021

Hvis du elsker at rejse, og du har interesse i finans og økonomi, kan du muligvis kombinere de to ting.

Du kan overveje at købe aktier hos berømte selskaber i rejsebranchen med det formål at tjene penge på aktieinvesteringen. Køb aktier online og husk at læse godt op på stoffet uanset hvilken virksomhed, du vælger at købe aktier hos.

SAS stormer fremad

Det nordiske flyselskab SAS har haft fremgang med deres aktie. Vælger du at investere i SAS, er det utroligt vigtigt at du kigger på virksomhedens økonomi og historie. Det gælder naturligvis også for andre selskaber, men netop med SAS kan det være en god ide at være ekstra opmærksom. Det skandinaviske flyselskab har haft noget af en rutsjebanetur op og ned i løbet af de seneste 10-20 år. Derfor skal du vurdere om du spår dem en lys fremtid.

Booking er blandt de mest anbefalede aktieselskaber

Et af de mest anbefalede aktieselskaber inden for rejsebranchen er Booking Holdings, som også kaldes for BKNG på NASDAQ. Det er meget sandsynligt at du før eller senere kommer til at booke en rejse med fly og/eller hotel via Booking. Ikke alene har selskabet Booking.com, men også Priceline, Kayak og Rentalcars.

Marriott International er i over 130 lande

Marriott har længe været en af de største og mest anerkendte hotelvirksomheder. Hotelgiganten har over 7000 ejendomme fordelt i mere end 100 forskellige lande. Desuden har de mindst 30 forskellige brands under deres paraply. Marriott International har Sheraton, Westin, Ritz-Carlton, og andre anerkendte brands.

Der er mange, som vælger at investere i aktier hos Marriott på grund af deres tilstedeværelse i over 120 lande, og de attraktive loyalitetsprogrammer, som gør at mange rejsende booker overnatninger hos dem igen og igen.

Er det nu du skal investere i AirBnb?

En af Marriotts største konkurrenter må være Airbnb, som er børsnoteret som ABNB på NASDAQ. AirBnb giver boligejere muligheder for at udleje hele lejligheder, huse eller værelser til turister og lokale. Tech-virksomheden skiller sig især ud ved at give turister mulighed for at overnatte i mindre turistede nabolag.

AirBnb har ligesom andre virksomheder haft færre bookinger i løbet af de seneste par år, og dermed en reduceret omsætning. Men netop det kan måske være en god mulighed for dig at investere i deres aktier. Her er det op til dig at analysere hvorvidt du tror at kursen kommer til at stige igen. Det er netop i øjeblikke som disse at mange ender med at tjene på aktieinvestering, hvis de rammer rigtigt.

Sørg for at være grundig

Uanset om du vælger at investere i SAS, AirBnb, Marriott, Booking eller et helt femte selskab, er det vigtigt at du sætter dig ind i tingene. Brug tid på at lære så meget som muligt fra A til Z om aktieinvestering.

Heldigvis kan du nemt læse om aktier på nettet nu til dags, og det er også internettet, der er fyldt op med relevant information om selskaberne. Du kan kigge på aktiekurser, nyheder, historie og andre vigtige faktorer, som kan hjælpe dig med aktieinvestering i rejsebranchen.