Oplev Madrid: Dette skal du lave i Spaniens hovedstad

15. april 2021

Madrid er perfekt positioneret når vi kigger på landkortet. Byen er placeret lige midt i Spanien, og fungerer altså som centrum af Spanien på flere måder.

Hovedstaden er nemlig hjemme for mange af Spaniens kulturelle institutioner, kongefamilien samt regeringen. Det er på mange måder en storslået by, der er rig på kultur, historie, arkitektur og meget andet. Der er derfor masser at tage sig til, hvis du vælger at rejse til den smukke storby. Her får du et par gode råd, til næste gang du lægger vejen forbi den spanske hovedstad.

Lækker tapas og vinsmagning

Besøg de traditionelle restauranter i den gamle bydel, der emmer af historie og lækker mad. Her kan du nyde lækker tapas og vin fra mange afkroge af den iberiske halvø. Tag på ”tapas crawl” igennem restauranter, så du kan smage forskellige retter.

Overvej desuden at tage på en guidet tapastur, hvis du vil være sikker på at få det bedste af det bedste. Med en guide kommer du nemlig rundt til de bedste steder, mens du på samme tid lærer omkring tapas betydning for den spanske kultur.

Oplev Santiago Bernabeu stadionet

Du behøver ikke være fodboldfan, for at se at Bernabeu er et af de mest imponerende stadions i verden. Her har fodboldholdet Real Madrid hjemmebane, og mange legendariske øjeblikke har igennem tiden udfoldet sig i den spanske arena.

Real Madrid er en af verdens største fodboldklubber, og råder altid over de bedste spillere. Når vi ser på odds er de næsten altid favoritter til at vinde, og grundet deres gode stime, tror flere eksperter også at de vinder den spanske liga i år. Bookmakerne tilbyder i skrivende stund odds 2.37, på at det sker. Det kræver dog at de fortsætter deres gode spil, men det ser fornuftigt ud. Senest slog de rivalerne fra FC Barcelona, så meget tyder på at de er godt på vej mod titlen. På Bernabeu finder man altid en fantastisk stemning. Med plads til 81.000 mennesker siger det sig selv, at der er masser af atmosfære. Lykkedes det dig at få billetter til El Clasico, kan du dog gange det med 10.

Sug indtryk til dig fra Madrids arkitektur

Som de fleste europæiske storbyer, så er en af hovedattraktionerne selve byen og det gør sig også gældende i Madrid. Her finder du nemlig tonsvis af historiske og storslåede bygninger, som du kan nyde mens du går rundt inde i byens centrum.

Specielt den gamle bydel er et besøg hver. Her får man virkelig en god fornemmelse for den spanske kultur, og der sker altid noget. Hvis du gerne vil se på antikke bygninger, kan du udforske området omkring Calle Mayor og Basillica de San Miguel. Her finder du masser af seværdigheder såvel som en livlig atmosfære.

Lige meget om du er til mad, vin, fodbold, arkitektur eller noget helt andet, så er Madrid byen for dig. Der sker så meget i byen, at det er umuligt at kede sig lige meget hvor lang tid du bruger der. Du kan derfor godt begynde at glæde dig, hvis Madrid er næste destination på din rejseliste.