Svømmebriller med styrke: få mere ud af ferie ved vandet

28. januar 2021

Svømning bør ikke kun være forbeholdt de mennesker, som ser klart i hverdagen, uden briller. Jeg tror hurtigt, at vi kan blive enige om, at det ikke fungerer optimalt at svømme med almindelige briller på.

Svømning er en motionsform, der bør være let tilgængelig for alle, hvor nedsat syn ikke bør være en forhindring. Heldigvis har nogle af de største producenter inden for svømmebriller, også tænkt den tanke.

De første svømmebriller med styrke

For få år siden blev verdens første svømmebriller med styrke nemlig sendt på markedet. Dette betyder, at personer med nedsat syn også kan nyde svømning på lige fod med alle andre. Dette giver altså den optimale mulighed for svømmere med nedsat syn.

Før disse svømmebriller med styrke kom på markedet, var svagtseende personer nødt til at have kontaktlinser på inden under svømmebrillerne, eller helt droppe kontaktlinserne, hvilket ikke giver den optimale synsoplevelse under vandet. Med et par svømmebriller med styrke slipper du for at skulle bøvle rundt med kontaktlinser under svømmebrillerne, og kan altså opnå en optimal synsoplevelse under vandet på samme tid. Dette gør livet for folk med nedsat syn en hel del nemmere, når der skal svømmes.

Svømmebriller med styrke med på rejsen

Er du for eksempel ude at rejse med familien, en kæreste, vennerne eller lignende, og dine nærmeste beslutter sig for at tage til vandet. Det kunne være man ville ud og dykke eller ligge i vandkanten og kigge på fisk der svømmer rundt, koraller i flotte farver eller hvad der sker på havbunden, så står du nu i en situation, hvor det at skulle se under vandet, ikke bliver nogen udfordring for dig, som normalt bruger briller eller linser.

På en sådan tur skaber det en masse værdi, at kunne følge med på lige fod med de andre, og opleve det samme univers under vandet, som over vandet. Så hvis du har nedsat syn er det min klare anbefaling, at du får skaffet dig et par svømmebriller med styrke. Alt andet ville ikke give mening.

Husk at tage svømmebriller med på din næste rejse, så du ikke går glip af det næste undervandseventyr, hvis muligheden skulle byde sig.

Er du på tur et sted sydpå, tæt ved kysten for eksempel, ville det være en oplagt mulighed, at tage ned til vandet og udforske hvad der sker under vandet. Det kunne være alt fra, hvad for noget liv der er i vandet og kigge på klipper til at dykke efter muslingeskaller eller lignende.

Selvom det hjemmefra måske ikke har været planlagt, kræver det altså ikke mere end et par svømmebriller, før en tur til stranden, kan byde på så meget mere end kun at slikke sol og spise is. Altså opfordrer jeg dig til at huske, at tage svømmebriller med på din næste rejse. Du ville ikke komme til at fortryde det, tværtimod ville du komme til at opleve ting, som du ellers ikke havde kunnet, uden svømmebrillerne.