Rejs med til den skjulte italienske perle Lombardiet

22. januar 2021

Den klassiske storbyferie i Rom. På jagt efter gode vine i Toscana. Sightseeing i byen byggede på pæle eller det eftertragtede foto af dig, der forhindrer det skæve tårn i Pisa i at styrte mod jorden.

Det er de færreste lande, der indeholder lige så mange ikoniske attraktioner som Italien. Men det sydeuropæiske land er dog langt mere end det. Her inviterer vi dig på en rejse til den skjulte italienske perle, Lombardiet.

Fortryllende landskaber, der opfordrer til en aktiv ferie

Majestætiske bjerge, der tårner mod himlen og opfordrer dig til at trække i vandrestøvlerne, spænde skiene for fødderne eller træde igennem i cyklens pedaler. Lombardiet er i sandhed en perle, hvis du er glad for at tilsætte ferien et par aktive udfoldelser under åben himmel. I dette landskab er der rig mulighed for at få pulsen op og nyde de betagende og naturrige omgivelser imens.

Et absolut must på en rejse til Lombardiet er Parco Nazionale dello Stelvio, der er Italiens største nationalpark. Her kan du prøve kræfter med det zigzaggede Stelvio-pas på cykel eller i bil, kaste dig over en af de mange hikingtrails, nyde den smukke Martell-dal eller forsøge dig med cross-country ski i de kolde måneder. Mulighederne er uendelige. Den svære opgave består i at vælge.

Der er også rig mulighed for at opleve betagende søer under en tur til Italien Faktisk kaldes Lombardiet for søernes region. Det skyldes søer såsom Lago Maggiore, Lago Como og den meget berømte Lago Garda. Hver sø har sin helt egen unikke stemning og er omkranset af forskellige hyggelige og charmerende byer. Desuden kan du bruge tiden ved søerne på diverse sjove vandaktiviteter, som fx vindsurfing, svømning og sejlads.

Fra finkultur til fodboldkultur – Lombardiet har det hele

Kulturelle oplevelser løber du heller ikke tør for i Lombardiet. Foruden imponerende museer som Milanos Brera og Museo Poldi Pezzoli samt flot arkitektur som Palazzo Te og Domkirken i Milano, har Lombardiet en spændende og gribende fodboldkultur, som fylder enormt meget i de lokales hverdag. Det er der såmænd god grund til, for Lombardiets klubber er vanvittige dygtige.

I regionens hovedby, Milano, er det storklubber som Inter Milan og AC Milan, der slår deres folder. Ifølge sports betting står netop de klubber til at vinde den igangværende Serie A, hvoraf oddsene er henholdvis 2.37 for Inter og 3.25 for AC Milan. Det er ikke kun i hovedbyen, klubberne gør det forrygende. Også klubben Atalanta, der hører hjemme i Bergamo står lige nu stærkt i Serie A.

Sportsinteresserede har altså meget at se frem til, hvis de finder vej til Lombardiet. Eksempelvis er en kamp på stadionet San Siro en oplevelse, som absolut er værd at tage med, hvis muligheden byder sig. Her kan du finde din plads på tribunen side om side med de lokale og heppe med, når de store klubber og spillere viser, hvad de dur til på plænen.

Har du fået smag for at opleve en anden side af Italien end de gængse turistattraktioner og destinationer, er der altså rigeligt at tage fat på med en rejse til Lombardiet i det nordlige Italien. Det er uanset, om det er naturen eller kulturen, der trækker mest i dig.