Sådan planlægger du en fodboldrejse

17. juli 2019

Vi nyder alle nok sol og sommer, men når vinden vender og temperaturen igen køler lidt af, er der trods alt også gode ting at se frem til.

Mange af hverdagens hyggepunkter vender tilbage, alt fra glæden ved fredag til fodbold i fjernsynet. Sommerens afslutning behøver da heller ikke at betyde afslutning på ferien. For når fodbolden vender tilbage på skærmen, betyder det også, at fodboldrejserne kan begynde. Find ud af, hvordan du kommer godt og sikkert fra start her.

Der er to ting, du skal forholde dig til, før du kigger nærmere på en fodboldrejse. For det første skal du finde ud af, hvem der skal med. For de fleste er fællesskabsoplevelsen en vigtig del af fodboldturen og spillet i det hele taget, så det er meget sandsynligt, at du ikke bare planlægger en rejse for dig selv.

Rejseplanlægning bliver altid mere kompliceret, når der kommer flere spillere på banen, og hvis du skal planlægge turen for en større gruppe, er det specielt vigtigt, at alt bliver tænkt igennem i tide og organiseret så godt som muligt: Gør jer sikre på, hvem det præcis er, der faktisk har tænkt sig at tage med og hvilke forventninger, de har til turen.

Find en pakkeløsning hos et rejsebureau

Det leder os til den anden vigtige beslutning i starten af planlægningen: Vil du/I selv organisere turen eller vælger I en pakkeløsning? Der er fordele og ulemper ved begge dele. For eksempel kan man ofte finde de billigste flyrejser og hoteller selv, men til gengæld har rejsebureauer, og især specialrejsebureauer med speciale i fodboldrejser, lettere ved faktisk at få fat på kampbilletterne, der ofte kan være svære at få fat på udefra – og det ville være kedeligt at tage på fodboldrejse uden kampbilletter. Det kan være mere trygt at få hjælp hos bureauer, der har overblik over transport-, kamp- og rejsebilledet, så du selv kan slappe af på turen.

Planlæg rejsen selv og få opfyldt præcis jeres behov

Hvis man vælger at planlægge rejsen selv, kan man selvfølgelig bygge rejsen op præcis, som man vil have den, og er gruppen af overkommelig størrelse, kan man bygge turen op som en helt almindelig storbyweekend, så længe man altså også får kløerne i billetter til kampen – husk, at billetpriserne også varierer meget afhængigt af, hvilken modstander, de møder.

Er man for eksempel interesseret i at se Christian Eriksen i aktion for Tottenham Hotspurs, der ikke bare har odds 17.00 til at vinde Premier league 2019/2020, men jo også var tæt på at slå Champions League-guldet ud af hænderne på Liverpool sidste sæson, kan man kombinere med en ekstra dag eller to i London.

En sjov side af fodboldrejser er desuden, at man ofte får udforsket dele af lande og byer, som man ellers ikke lige møder. Besøger man Tottenham i det nordlige London, kan man f.eks. kombinere kampen med en tur til Abbey Road eller Harry Potter Studios. Når I selv planlægger turen, kan I inkludere lige det, I gerne vil, om det så er ‘højkulturelt’, ‘lavkulturelt’, nørdet eller niche.

I kan fejre sejren næste dag med Shakespeare eller en shoppingtur på Oxford Street, eller dulme smerten fra nederlaget med gin-smagning eller en tur i teatret.