Pakkeliste til den lange rejse med backpack

2. oktober 2018

Skal du ud på en længere rejse med rygsækken på? Så får du her en god pakkeliste til turen.

Backpack

Inden du bevæger dig ud på en længere backpackertur, skal du naturligvis have fat i en backpack. Og ikke en hvilken som helst én af slagsen.

Det er nemlig alfa og omega, at din rygsæk passer perfekt til lige netop dig, så du uden problemer kan bære rundt på alle dine pakkenelliker. Påtænker du at skulle ud at vandre på din tur, er det naturligvis endnu vigtigere, men også hvis du blot skal bevæge dig fra den lokale rutebilstation til dit hostel, er det altså vigtigt, at din rygsæk er behagelig at gå med.

Sovegear

Skal du ligefrem ud at campere, skal du selvfølgelig have telt og det hele med, og uanset hvad er det en rigtig god idé at medbringe enten din egen sovepose eller dit eget silkelagen.

Skal du sove varmere steder, beskytter silkelagnet imod sengelus, bakterier og myg, og skal du sove i koldere klimaer, er det nødvendigt at have en god, varm sovepose med.

Smarte toiletsager

Når du er på farten, er det ikke altid, der er tid, overskud eller mulighed for at tage et ordentligt bad. Så må man klare sig med vådservietter, indtil man kan blive ordentligt vasket.

Derudover er det smart at have små udgaver af dine toiletsager med, så du ikke eksempelvis skal slæbe rundt på en kæmpe dunk med shampoo.

Komfortabelt tøj

Når man er ude at backpacke, bliver ens forfængelighed typisk sat lidt på prøve.

Det er ganske enkelt tæt på umuligt at se godt ud, når man render rundt med 15 kg oppakning på ryggen i en eller anden jungle i Asien.

Heldigvis bruger man som backpacker sjældent særlig meget tid på at bekymre sig om dette, for det vigtigste er, at man er godt tilpas. Derfor er komfortabelt tøj, som er tilpasset klimaet, fuldstændigt uundværligt. Der findes faktisk tøj, som er designet til at se godt ud, selvom det lige er hevet op af kufferten.

Gode sko

I forlængelse af dette skal det naturligvis nævnes, at du skal have gode sko med dig. For mange kan det give mening at medbringe vandrestøvler, og du skal i hvert fald som minimum have nogle gode, solide kondisko med. Du kommer uden tvivl til at gå mange kilometer, og derfor er det altså også helt igennem nødvendigt med solidt fodtøj, så du ikke får (helt så) ondt i fødderne.

Multi-adaptor

Husk også at have en adaptor med, så du kan plugge dine elektriske enheder i de lokale stikkontakter. Der findes nogle smarte rejseudgaver, som fx denne hos watttoo.dk, som passer til næsten alle destinationer.

Førstehjælpsgrej

Sidst, men ikke mindst, er det en god idé at have lidt forskelligt førstehjælpsgrej med. Det vil sige plaster, forbindinger og lignende. Desuden er det smart at have eksempelvis hovedpinepiller, antihistaminer og mælkesyretabletter med i toilettasken. Så kan man klare de fleste småuheld og dårligdomme – om ikke andet indtil man har mulighed for at besøge en læge.

Ud over førstehjælp til dig selv gør du også klogt i at medbringe førstehjælpsgrej til dine elektroniske apparater. For eksempel skal du have adapter og powerbank til din telefon med samt ekstra batterier til eksempelvis din pandelampe, som du uden tvivl også bliver glad for at have med i rygsækken.

Få yderligere inspiration til din pakkeliste her: backpacka.dk/pakkeliste-til-backpacking.