Mine 3 favoritter: de bedste moderne (men billige) restauranter i Rom

8. december 2016

Det er ikke svært at finde en restaurant i Rom, men det er svært at finde en god restaurant… Sådan har jeg desværre (men ikke overraskende), måtte konstatere efter at have boet i ‘den evige stad’ i fire måneder.

Jeg spiser rigtigt meget ude (især fordi det er billigt), og har kæmpet mig gennem utallige restauranter i Rom, lige fra forfærdelige turistfælder, over hæderlige frokostrestauranter og “gammeldags” trattoria’er til moderne spisesteder med lidt kant og et lidt anderledes menukort end det sædvanlige ‘antipasti-primi-secondi-dolce‘ (hvilket jeg bestemt også holder utroligt meget af).

Det skal også siges, at jeg ikke er madekspert på højt niveau, men smag er som bekendt subjektivt, derfor består denne liste af mine egne favoritter og artiklen er dedikeret til dig som vil prøve noget andet (men rigtigt godt) og anderledes end det sædvanlige italienske menukort. De tre spisesteder jeg har udvalgt, vil jeg mene tilhører kategorien “moderne” eller ligefrem “trendy” i en italiensk kontekst.

Buff Ristorante (Trastevere)

Via di S. Francesco a Ripa, 141, 00153 Romawww.ilbuff.it

Buff ligger i det berømte og romantiske Trastevere-område, et hyggeligt område fyldt med barer, restauranter og liv. Området er ekstremt populært, både hos turister og italienere, som valfarter til områder for at spise og socialisere. En konsekvens af områdets store popularitet er desværre at restaurant-kvaliteten er voldsomt lav og et hurtigt bud er, at 80-90% af Trasteveres restauranter er deciderede turistfælder. Dog er der også enkelte unikke og virkeligt gode restauranter, herunder klassiske romerske restauranter, som især Rom-eksperterne Helge Kamp og Per Pallesen har beskrevet i deres anbefalelsesværdige bøger, hhv. De Romerske Rioni og Spis i Roms sidegader.

Tilbage til Buff, som er blevet en af mine favoritter, når pizza og de klassiske pastaretter skal skiftes ud med andre italienske smagsoplevelser. Stedet ejere har rødder i Syditalien og menuens råvarer og retter med baggrund i det calabriske køkken. Nogle klassiske romerske retter får et twist, andre er selvopfundne og især Buffs bufala mozzarella er fantastisk.

Stedets indretning er minimalistisk og nærmest skandinavisk i sit udtryk, hvilket adskiller sig klart fra de mere klassiske og “gammeldags” italienske spisesteder i området. Helt klart et besøg værd hvis du befinder dig i Trastevere.


D’Angelo Gastronomia (Sallustiano)

Via Venti Settembre, 25, 00187 Romawww.dangelogastronomia.com

D’Angelo er i virkeligheden mere en bistro end en egentlig restaurant. For mig er D’Angelo både stedet hvor jeg får min morgenkaffe og en cornetto på vej til arbejde, men også et frokoststed som jeg bruger utroligt ofte. Uden sammenligning har D’Angelo den bedste kaffe jeg til dato har fået i Rom – og kaffen er rimelig god de fleste steder (som man nok ville sige det på jysk).

D’Angelo ligger i et område af Rom med meget få turister. Officielt hedder kvarteret Sallustiano, men det er ikke mit indtryk af betegnelsen er så hyppigt brugt. Området, som ligger få stenkast fra både Termini og Piazza Barberini, er fyldt med kontorer og frokostrestauranter (som jeg har kæmpet med godt igennem). Italienske mænd i jakkesæt og velklædte kvinder promenerer områdets gader til frokosttid og restaurantejerne gør hver dag deres ypperste for at tilfredsstille de forvente italienske smagsløg. Herunder også D’Angelo.

Til frokost er der en hyggelig stemning på stedet, som har en moderne og charmerende indretning og hvor der typisk fylder lidt ‘easy listening’ ud af højtalerne. Stedets ejere er oprindeligt fra Napoli og det går igen i råvarer og madlavningen, som virkelig er af høj kvalitet med simple råvarer og masser af smag. Typisk kan du få en god frokosttallerken, vand og en afsluttende kaffe for €10. En ekstremt god pris, hvis man sammenligninger pris, kvalitet og oplevelse med turistfælderne i rundt om i byen.


Pianostrada Laboratorio Di Cucina (Regola)

Via delle Zoccolette, 22, 00186 Romawww.pianostrada.com

Pianostrada var en af de første virkeligt gode smagsoplevelser jeg fik, kort efter at jeg var flyttet til Rom. På daværende tidspunkt lå Pianostrada i Trastevere i nogle meget små lokaler. Stedet havde kun plads til 10-15 gæster ad gangen, men der var altid kø udenfor og selvom restauranten lå i det populære Trastevere, var gæster i høj grad også italienere. Jeg stødte i første omgang på stedet fordi jeg læste en artikel om ejerne, som er fire romerske kvinder. Dét i sig selv var en historie i Rom. Men maden var også virkelig af høj kvalitet. Masser af mindre retter, som efter italienske standarder, virker meget komplicerede, men som i virkeligheden er simple og velsmagende.

For nyligt er Pianostrada flyttet lige over på den anden side af Tiber-floden, til området Regola, som måske er bedst kendt for Campo de’ Fiori blandt danskere. Stedet er nu blevet større og meget flottere. Virkeligt hyggeligt og det er tydeligt at de fire kvindelige ejere også har sans for indretning.

Menukortet er langt fra det klassiske italienske, men de italienske råvarer går igen og et twist af Italien er tydeligt i alle retterne. Trods den mere anonyme placering er stedet fyldt, typiske med lokale og såkaldte ‘foodies’. Bestemt et besøg værd, med en varm anbefaling herfra.

Har du andre bud?

Har du andre bud på gode og især moderne italienske restauranter i Rom, er du velkommen til at skrive i kommentarerfeltet herunder.

Find flere seværdigheder i Rom.