Ti nyttige rejsetips vi ofte glemmer

1. august 2016

Når vi tager på ferie, er det ofte for at slappe af og få nye oplevelser. Men selve rejseforberedelserne og usikkerhederne kan nogle gange komme på tværs.

På én gang forsøger vi at tage hensyn til alle faktorer, hvilket selvfølgelig er svært. På den anden side, har de fleste af os lyst til at have en ferie, hvor vi kan improvisere lidt og holde de forskellige muligheder åbne.

Nedenfor har vi samlet en lille liste over ting, som være nyttige at huske, inden du tager af sted. Det er ting, vi tit enten glemmer eller ikke vidste var nødvendige (denne skribent kan sige sidstnævnte om punkt 5).

Med denne liste kan du forhåbentlig både koble fra og være åben for nye oplevelser.

Penge

1. Det er ærgerligt at få forkortet sin ferie på grund af hævekortsbegrænsninger. Husk at tjek med din bank, hvilke lofter de har.

2. Hvis du alligevel oplever problem med dit hævekort, så fortvivl ikke. Der er adskillige alternativer. Et af dem er Western Union. Du kan nemlig få en ven eller familiemedlem til at sende penge via Western Union. Du skal da blot bruge fremvise dit pas og kørekort for at hæve beløbet i en af bankens kontorer i nærheden af dig.

3. Undersøg på forhånd standardprisen for basale ydelser som en taxa og et hotelværelse. På den måde har du en fornemmelse for, om du bliver behandlet på en rimelig måde, når du køber bestemte ting.

2. Fly og immigration

4. Det kan ske, at vi rejser til et land på en enkeltbillet. Måske fordi vi ikke ved datoen for vores hjemkomst, eller fordi vi skal rejse videre men ikke har besluttet os for hvortil eller hvornår. Problemet er bare, at mange flyselskaber kræver, at du fremviser en returbillet. Du kan nemt reservere en flybillet forinden og automatisk afbestille denne 24 eller 48 timer efter, hvilket løser problemet.

5. Undersøg hvor lang tid inden din afgang, du skal møde op i lufthavnen. For internationale rejser er dette ofte omkring 3 timer og for nationale omkring 1-2 timer – men det kan variere. Online check-ins kan ofte reducere denne tid og på den måde formindske din samlede ventetid.

6. Undersøg om visse tilladelser er påkrævede for at rejse ind i eller gennem landet. For eksempel kræver USA, at du har et såkaldt transitform, ESTA, som nemt kan fås på deres hjemmeside.

Kultur og lokal adfærd

7. Lær nøgleord og sætninger på det fremmede sprog, som du kan bruge som verbale gestus, til at stille enkle spørgsmål og kommunikere i nødsituationer. Man kan komme lang med ”Kan du vise mig vejen til…”, ”jeg vil gerne bestille…”, osv.

8. Enkelte landes sikkerhedsretningslinjer kan variere utrolig meget. For eksempel er bymidterne i Europa ofte relativt fredelige, hvorimod de i Sydamerika kan være blandt de mest usikre. Inden du bestiller hotel, læs da Udenrigsministeriets anbefalefinger og søg også gerne information på internettet, hvor du kan finde anbefalinger fra både lokale og tidligere turister.

9. Det er bedst at rejse med en åben attitude – så længe den ikke er naiv. Når man støder på nye situationer og får nye oplevelser, kan det være en god øvelse finde både de positive og negative aspekter ved dem. Det kan give et mere afbalanceret og nuanceret syn på landets kultur – og ikke mindst vores egen.

10. Pas godt på dig selv, og hav en god tur!