Derfor skal du vælge Bornholm som din næste feriedestination

26. februar 2016

Når man tænker på Bornholm, så forbinder de fleste øen med campingpladser, røget sild og lejerskoler.

Øen har dog meget mere at byde på end dette, og solskinsøen er de senere år gennemgået en rivende udvikling på det gastronomiske område, men også på hotelsiden. Kombinerer man dette med den utroligt smukke natur, som Bornholm har at byde på, så får man den oplagte feriedestination anno 2016.

Hoteller i særklasse

Hotellerne på Bornholm har virkelig formået at følge med tiden, og er du til eksklusive badehoteller eller måske et aktivt hotelophold ala la santa sport, så finder du det på Bornholm.

F.eks. har Hotel Sandvig netop åbnet op med et nyt koncept med fokus på forkælelse og velvære. Det kommer til udtryk i både deres slankeferie koncept samt i deres gourmet-pakker. På øen finder du også mange andre hoteller som alle er en klasse for sig. Vi kan eksempelvis anbefale:

– Radisson BLU Fredensborg Hotel
– Hotel Friheden
– Hotel Siemsens Gaard
– Griffen Spa Hotel
– Strandhotel Balka Søbad
– Green Solution House

En blomstrende gastronomi-kultur

Gastronomien blomstrer på Bornholm disse år, og det er ikke ufortjent, at en af de tre restauranter som ligger udenfor Aarhus og København, som har fået en michilinstjerne, ligger på Bornholm.

Det er restauranten Kadeau, som i år er løbet med hæderen, det skriver blandt andet TV2 Bornholm. Udover Kadeau finder du også Christianhøjkroen, Hotel Nordlandet/ Sommer-Pony, Restaurant Molen, som alle er i gourment-klassen og så endda til priser, hvor de fleste kan være med.

Bornholm har desuden en årlig gastronomi festival, som en del af den Bornholmske kulturuge, som bestemt er værd at besøge. Her kan du prøve en lang række af de bornholmske specialiteter og på den måde virkelig få lov at smage på øen.

Bornholm er altså nu for alvor sat på det gastronomiske verdenskort. Så glemt alt om røget fisk og sol over Gudhjem når du besøger Bornholm og prøv i stedet en af de mange restauranter der gemmer sig på øen.

Unik natur

Borholm har altid været kendt for den smukke natur, og det er stadig tilfældet. Lige fra Hammershus til almindingen og ekkodalen, kan Bornholm byde på natur som du ikke ser andre steder i Danmark.

Er du til skovture med picnic i skovbrynet, eller lange cykelture i det fri, så er Bornholm et must-do. Christianhøjkroen, som nævnt ovenfor, ligger faktisk i almindingen(en skov), så her kan du slå to fluer med et smæk og få en gastronomisk oplevelser i naturomgivelser, som du ellers ikke finder i Danmark.

Vi håber, at du med denne guide har fået blod på tanden til at ligge turen forbi Bornholm til sommer eller måske allerede i påsken – Der jo ikke så langt!