Sådan skal du bruge en dag i London

23. oktober 2015

Hej! Mit navn er Kristoffer Føns, jeg er rejseblogger på Rejsekris.dk & efterhånden tør jeg godt have den frækhed at udnævne mig selv til ekspert i rejser til London. Jeg har for nylig udgivet en gratis e-bog, der handler om seværdigheder i London – den kan du hente kvit og frit på Storbritannien.dk.

I dette indlæg har jeg fået lov til at give en smagsprøve på indholdet og vil herunder give mit bud på, hvordan du kan opleve meget og få en rigtig god dag i London.

Start her: Big Ben & London Eye

Hvis det er din første tur til London, er du ganske enkelt nødt til at opleve de ikoniske seværdigheder Big Ben (klokketårnet på Westminster Abbey) og London Eye (pariserhjulet ved Themsens bred).

Turen op i London Eye kan desuden også anbefales, men husk for guds skyld at bestille billetter hjemmefra. Der er evigt og altid lang kø til pariserhjulet, men med en pre-booket tid kan du vade direkte op i den populære turistattraktion, der tager ca 30 minutter.

towerbridge

Bådtur på Themsen

Herefter skal du opleve London fra søsiden – en bådtur på Themsen. Der er fuld knald på trafikken i Londons gader og særligt i Central London er det svært at stoppe op og bare nyde byen. Det kan man på en bådtur. Bådene afgår lige til højre for London Eye og sejler østpå mod Greenwich. Igen vil jeg kraftigt anbefale at booke hjemmefra og undgå kø.

Du kan læse mere om, hvordan du booker billetter & få en større guide til en bådtur i London her.

Spis frokost på det gamle madmarked

Selve markedet er gammelt (mere end 900 år faktisk), men maden er frisk og fantastisk på det legendariske Borough Market, der ligger få hundrede meter fra London Bridge. Bådene stopper ved London Bridge, hvor du bør stå af og vandre hen til Borough Market. Her kan du vælge mellem alskens forskellige former for mad. Tænk Torvehallerne og så lige 10 gange vildere, flottere og mere autentisk.

londoneye

Tower of London

På den anden side af Themsen (og ca 500 meter mod øst) finder du Tower of London. Det gamle fængsel er nu hjemsted for de britiske kronjuveler, der årligt besøges af mange hundrede tusinde turister. Du kan både nyde synet af Tower udefra, men også booke billetter og opleve stedet indefra.

Lige bag Tower ligger Tower Bridge – jep, det er den du kender fra alle postkortene. Synet er lige så imponerende i virkeligheden som på billeder og virkelig et besøg værd, når turen går til London.

Fra Tower kan du enten vælge at tage båden tilbage mod Central London eller du kan begive dig nordpå til Brick Lane og Shoreditch. Brick Lane er kendt for sine utallige indiske restauranter og vintage-butikker.

Personligt nyder jeg at slentre rundt i disse gader og måske finde en gammel pub, hvor der fortsat er lokale londoners. Et sjældent syn i den centrale del af byen.

God tur!

kristoffer føns london