Beograd – den glemte hovedstad

22. maj 2015

Besøg storbyen Beograd inden alle andre opdager, hvilken perle det er. Beograd er hovedstaden i Serbien, et land med en blodige historie, men som nu er ved at blomstre. Det er nu Beograd skal opleves, imens byen stadig er uberørt af de store turiststrømmene.

Tekst og billeder af Annette og Tore Seier fra Ontrip.dk. Vi ser verden som vores legeplads og har en forkærlighed for USA. Vi har rejst jorden rundt, besøgt over 50 lande og været på seks kontinenter. På vores blog OnTrip.dk deler vi vores rejseoplevelser.

beograd-1

Beograd er en by der har så meget, at byde på. Byen som er omgivet af smuk natur, har brede boulevarder, imponerende palæer, smukke kirker og det store hyggelige gamle fæstningsområde Belgrade Fortress.

En storby som en varm sommerdag syder og summer af liv overalt. Hvor de lokale benytter enhver lejlighed til være udenfor i parkerne eller på en af de mange udendørs cafeer og disse er til et prisniveau, som enhver dansker kun kan holde af.

Se mere i vores guide til alle de bedste Beograd-seværdigheder.

Beograd-4

Om det er museer, smuk arkitektur, gode madoplevelser eller den omkringliggende natur indbyder Beograd både til en forlænget weekendtur, eller til et længere ophold.

Fra Danmark kan Beograd tilgås nemt, med en direkte flyvning på kun to timer med Air Serbia og billetter kan købes til rimelige penge.

Beograd er en by, hvor seværdighederne kan nås i gå afstand ellers prøv at hoppe på en af de mange sporvogne der køre på kryds og tværs af byen. Sæt også en dag af til en længere tur ud af byen, lej en taxa og tag ud i naturen og op i bjergene. Her kan du besøge et af Beograds ikoner, som er deres tv-tårn Avala Tower. Taxa kan lejes til en fastpris til en rundtur, eller hvor de køre dig frem og tilbage. Husk at aftale prisen på forhold.

Beograd-3

Gå i en tur i den smukke park Kalemegdan parken, se den gamle fæstning Belgrade Fortress, imens du får en smuk udsigt til sammenløbet af floderne Sava og Donau. Gå rundt i det gamle bohemekvarter, drik kaffe på det historiske hotel Moskva, som var Gestpos hovedkvarter under 2. verdenskrig eller du kan se en af verdens 10 største kirkebyggerier Saint Sava Tempel. Et byggeri der endnu ikke er helt afsluttet.

Beograd-5

Det bedste ved et besøg i Beograd er dog det serbiske folk. Et folk med en stolthed, som vi sjældent har oplevet før. En stolthed som bevirkede, at de heller end gerne vil dele ud af deres viden omkring deres land, til os som gæster. De er imødekommende, venlige og de fleste taler rimelig godt engelsk.

Vi besøgte Beograd i juni måned 2014 og havde en virkelige god oplevelse. Vi havde valgt at bo i en lejlighed blandt de lokale, som vi blev rigtig glade for. Vi var positivt overrasket over denne storby som ikke var overrendt af en masse turister havde så meget at byde på og hold da op hvor kunne vi få meget for vores penge.

Skynd dig at tage til Beograd, inden de andre opdager det.

beograd-6