Kom eksklusivt “bag facaden” i Spanien

22. februar 2015

Rejsentil.dk har talt med den erfarne journalist og korrespondent Jens Ulrich Pedersen, som tilbyder foredrag eller guidede byvandringer i Spanien, primært Madrid og Barcelona – især med speciale i spansk fodbold.

Hvem er Jens Ulrich Pedersen?

jens-ulrich“Jeg er journalist og har boet i Madrid siden 1991. I mine 24 år i Spanien været korrespondent for mange af de største aviser i Danmark, blandt andet Jyllands-Posten, Politiken, Søndagsavisen, Dagbladet Børsen og lige nu Kristeligt Dagblad.”

“Sideløbende har jeg arbejdet freelance for DR, TV2 og andre danske og norske medier. Ved siden af journalistik til danske og norske medier holder jeg foredrag for skoleklasser, virksomhedsgrupper, politikere m.fl., og arrangerer studierejser for grupper fra både Danmark og Norge. Jeg tilbyder især foredrag og byvandringer, som er tilpasset til de interesser, som en bestemt gruppe af rejsende efterspørger.”

Bidt af den spanske ‘fodboldhund’

Efter næsten et kvart århundrede i Spanien, fortæller Jens Ulrich, at det er svært ikke at forelske sig i den spanske kultur og især fodbold fylder meget i landet. “Når man bor i Spanien, er det svært ikke at blive bidt af en gal fodboldhund. I mine første ti år som korrespondent for Jyllands-Posten skrev jeg mange reportager og dækkede især Michael Laudrups bedrifter på den spanske grønsvær.” fortæller han.

Han fortsætter “Mit ærinde er egentlig at byde mig til for grupper, der kommer til Spanien på fodboldrejse og som gerne vil have lidt mere med hjem end bare en fodboldoplevelse. Jeg har flere gange holdt foredrag for eller taget grupper med på byvandring i både min ”hjemby” Madrid og Barcelona, som jeg kender næsten lige så godt. Ja, jeg har oven i købet haft en gruppe i Oporto i forbindelse med en landskamp for nogle år siden.”

Eksklusivt indblik og ekstra værdi

At hyre Jens Ulrich som guide, giver et helt specielt og eksklusivt indblik i både Spanien og kulturen i landet. Han står også gerne til rådighed, med gode råd om planlægning af rejser. “Jeg hjælper jeg gerne med tilrettelægningen i Spanien, også det praktiske med indlogering, transport og gode spisesteder” siger han.

Byvanding for grupper på fodboldrejse

Især for fodboldturister, som vil have mere end blot de officielle stadion-tours, kan Jens Ulrich tilbyde noget særligt. “Det er mit indtryk, at alle de fodboldgrupper, jeg har haft, har været glade for det ekstra, jeg kan give dem. Jeg tager naturligvis altid hensyn til gruppens sammensætning, baggrund, gennemsnitsalder, m.v. men også til tidspunktet på dagen. Hvis byvandringen for eksempel ligger om formiddagen før aftenens kamp, vil det som regel tage kegler at indlægge en eller to drikkepauser under byvandringen, og gerne slutte den af med et par tapas på en fortovsrestaurant eller en god frokost, hvis budgettet tillader det. Jeg plejer at være med – også til det mere selskabelige – fordi der er mange anekdoter – også om fodbold, at fortælle over et godt måltid spansk mad.” uddyber han og fortsætter “på grund af mit store kendskab til Spanien og byerne – bliver jeg naturligt en slags rejsefører, der kan svare på alle mulige (og umulige) spørgsmål”

Sådan får du fat i Jens Ulrich

Du kan kontakte Jens Ulrich via hans hjemmeside www.journalistspanien.com, hvor du også kan læse hele hans CV.

På hans anden hjemmeside www.spainknows.com kan du læse mere om, hvad han præcist kan tilbyde og læse udtalelser fra mange af de rejsende, som han har hjulpet og guidet gennem tiden.