Paris: Derfor skal du bo i Montmartre

28. juli 2014

Hvad enten du er turist eller flytter til Paris, får du her tre gode grunde til hvorfor du skal bo i Montmartre.

Montmartre ligger i det 18. arrondissement nord for centrum af Paris. Bydelen er stedet hvor livet leves af kunstnere og livsnydere. Montmartre er igennem tiden blevet kendt for de mange malere og musikere, som tidens løb har holdt til her. I Montmartre finder man også den berømte cabaret Moulin Rouge, som ligger side om side med sexshops og mere lyssky forretninger på Boulevard de Clichy.

Skal du flytte til Paris eller er du blot turist i byen, så opleves den ægte pariser-stemning i Montmartre. Sammenlignet med centrum af Paris, er her få turister. De mange restauranter og barer frekventeres af lokale. Gadehjørnerne og pladserne i Montmartre bærer præg af bydelens mange kunsterne. Turister findes der dog også i Montmartre. På toppen af bakken ligger en af Paris’ helt store attraktioner Sacré Coeur kirken. Ved Sacré Coeur er der altid et vrimmel af turister, som nyder både kirken, men også udsigten.

Du får her tre gode grunde til hvorfor du skal bo i Montmartre.

1. Stemningen og livet

Montmartre marked
Som sagt finder man den ægte pariser-stemning i Montmartre. Livet leves i afslappet blandt de lokale, som holder til i området barer og restauranter. De skæve og stejle brostensbelagte gader giver det hele charme. Overalt summer det af liv, musik og kunst. De skæve eksistenser holder til her mellem caféer og gallerier. Bo i Montmartre, hvis du vil lidt på afstand af turistfælderne på Champs Elysee og opleve hvordan de lokale lever livet i Paris.

2. Sacré Coeur

Montmartre Sacré Coeur
På toppen af Montmartre ligger den berømte Sacré Coeur kirke. Kirken, som i sig selv er et imponerende syn, er en relativ ny kirke, som først blev indviet i 1919 og hvis navn betyder Hellige Hjerte. Der er gratis entré i Sacré Coeur, hvor du kan betale for at komme op i kirken og have et endnu bedre udsyn. Ligeledes kan man betale for at komme ned og se katakomberne under kirken. Bo i Montmartre hvis du vil have en af verdens smukkeste kirker (med den flottes placering) som nabo.

3. Udsigten

Montmartre Udsigt
Hvis du er heldig har du udsigt over Paris fra de hotelværelse eller din lejlighed. Hvis du ikke er så heldig, skal du blot bevæge dig enten op til Sacré Coeur eller gå lidt rundt i gaderne. Montmartre ligger hævet 130 meter over resten af Paris, så udsigten skulle være til at finde overalt. Fra Sacré Coeur findes den dog ikke bedre. Hvad enten det er på en flot solskinsdag, ved solnedgang eller om natten. Udsigten fra Sacré Coeur skal opleves. Du skal bo i Montmartre hvis du max. vil have et par hundrede meter til en af verdens smukkeste udsigter.

Bonus: Læs denne Guide til Eiffeltårnet.