Sådan får du drømmen om jordomrejse til at gå i opfyldelse

3. januar 2021

Der kan være mange bekymringer involveret ved planlægning af en længere rejse. Det er både en tidskrævende og dyr fornøjelse. Men med disse redskaber vil du have nemmere ved at tage springet – så du kan komme på rejsen, du altid har drømt om.

Sælg huset

En jordomrejse er ikke nødvendigvis ensbetydende med at sælge sit hus. Men såfremt du står og mangler penge til rejsen, er det en god idé at få en ejendomsmægler ud. Mange ejendomsmæglere har et tilbud, der hedder solgt eller gratis. Her betaler du ikke for ejendomsmægleren, før huset er solgt. På den måde bruger du ikke unødigt mange penge på en ejendomsmægler inden en stor jordomrejse. Hvor du da selvfølgelig hellere vil bruge pengene.

Planlæg rejsen i god tid

Der kan være penge at spare, når rejsen skal planlægges, især hvis du får den planlagt i god tid. Det kan være en god idé at få bestilt flybilletter, færgeovergange eller andre transportmidler i landene. Men du kan også med fordel få bestilt hotelophold. Når du bestiller hjemmefra, kan du se frem til din rejse, uden uro i maven over om der er pladser på busserne, eller om alle hotelværelser er udlejet.

Spar op

Ud over at sælge huset kan du også begynde at spare op. Måske allerede fra i dag? På den måde kan du følge din opsparingskonto og se, at drømmen om en jordomrejse kommer tættere på. Samtidig skal du ikke smide en masse penge lige inden afrejse. Så kommer rejsen ikke til at ændre dit husholdningsbudget særlig meget. Du ville kunne gøre stort set de samme ting, som hvis ikke du havde en rejse i planerne.

Undersøg landene

Når rejsen skal planlægges i god tid, er det ikke kun på grund af hotelophold og flybilletter. Det er også, fordi lande uden for Europa ofte kræver specielle visumansøgninger. Nogle lande kræver endda også vacciner, før du må komme ind i landet. Undersøg de lande, du vil besøge, inden. Så undgår du at stå på en grænse til din næste destination, hvor de ikke vil lukke dig ind, fordi du mangler en vaccine.

Afsted med dig! Her var fire gode råd til, hvordan du nemmere kan tage flere måneder ud af kalenderen for at rejse jorden rundt. Når først skøde og tinglysning er på plads, er det bare i gang med planlægning af rejsen samt undersøgelse af landene. God rejse.