Oplev Spanien med lejebil

13. juli 2020

Skal du sydpå for at holde ferie i år? Hver sommer holder tusindvis af danskere ferie i Europas varme lande – især Grækenland, Italien og Spanien.

Spanien er en de mest populære rejsedestinationer for både vennegrupper og kærestepar. Foruden det lækre klima og de flotte strande, byder Spanien nemlig på en masse interessante oplevelser for enhver smag; La Liga fodbold, flamingodans, smuk natur og farverige storbyer, der er fulde af historie, en festlig atmosfære og gode shopping muligheder.

Hvis du er en af de heldige, der planlægger ferietur til Spanien, er det en god idé at gå i gang med al den praktiske planlægning – lige fra transport og hotel til ting, I skal opleve og mad, I skal smage – i god tid, inden turen er rundt om hjørnet. Er man for eksempel interesseret i fodbold byder landet på nogle af de største klubber i Europa som Real Madrid, der med odds 1.10 er favoritter til at vinde La liga hos bookmakerne og efterfølgeren Barcelona. Med en lejebil kan du nemt kombinerer at se en fodboldkamp i en af de to fantastiske storbyer med en badetur ved kysten eller de smukke floder i bjergene, hvis du får planlagt turen i god tid.

Vi kommer derfor med nogle tips til, hvordan du kan planlægge transport til, fra og i Spanien via leje af bil, så du nemt kan komme rundt i landet.

Sammenlign selskabernes priser på nettet

Der findes mange forskellige selskaber på markedet, som tilbyder biludlejning i Spanien og andre ferielande. Det kan derfor hurtigt blive uoverskueligt at finde rundt i det store udvalg og udvælge netop dét selskab, som passer bedst til dig og dine behov.

Men takket være nutidens teknologiske fremskridt, er det i dag blevet muligt at sammenligne priser via søgemaskiner på nettet. Det vil sige, at du kan indtaste dine rejseoplysninger (lufthavn, datoer etc.) på en given søgemaskine, som så begynder at finde de bedste tilbud og sammenligninger på biludlejningsfirmaer frem til dig. Der er det vigtigt, at du sørger for at tjekke hvad aftalen indebærer. For eksempel er der forsikring med? skal du aflevere tanken tom eller fyldt? osv.

Så hvis du er i tvivl om hvilket selskab, du skal leje bil hos under ferien til Spanien, anbefaler vi at du benytter dig af en søgemaskine for at finde de bedste priser og tilbudspakker. Jo før du bestiller, jo bedre tilbud kan du finde – nøjagtig ligesom med flybilletter og hotelovernatninger.

Hvilken bil skal jeg leje?

Udover at vælge det rigtige udlejningsselskab, er det selvfølgelig også vigtigt at du lejer den rigtige slags bil til din ferie.

Om en bil er velegnet til din ferie afhænger først og fremmest af, hvor du skal hen og hvilken type ferie, du skal på. Er det en badeferie tæt ved stranden, en storbyferie i Barcelona eller en natur- og vandreferie i de spanske bjergområder?

Størrelsen har en stor betydning. Skal man være mest i byen kan det være godt med en lille bil, men skal du køre længere distancer er en større bil bedre. Et godt tip er dog at leje en bil, som er ca. et nummer større, end du tror, du har brug for – især hvis I er en gruppe venner, der skal af sted. Man kommer til at opholde sig meget tid i bilen, når man er på ferie, så det er vigtigt, at den er rummelig og komfortabel – og at der er plads til bagagen både tur og retur.

Så det er bare om at komme igang med at planlægge turen og undersøge, hvilke muligheder du har, for at leje bil, så du nemt kan opleve alt hvad spanien byder på.