Sådan rejser du med et sportshold

15. april 2020

Er du lige er blevet træner for et sportshold og skal ud at rejse med dem for første gang? Så bør du læse med her, hvor vi kommer med nogle gode råd til, hvordan du gør rejsen nemmest og mest behagelig.

Det kan være lidt af en udfordring af holde styr på en trup af sportsfolk, ligegyldigt hvilken aldersgruppe de er i og hvilket sportsligt niveau de befinder sig på. For der skal planlægges før turen, og som træner eller holdleder skal du sørge for at bevare spillernes fokus og koncentration- også selvom de befinder sig på Copacabana med alle dens fristelser.

For selv spillere på topplan kan af og til have svært ved at holde motivationen og ønsker at udforske hvad der sker i området. Det så man for eksempel med den franske landsholdsspiller Adrien Rabiot, der til EM i 2021 ligenu er blandt favoritterne hos bet365 til at vinde sammen med det franske landshold med oddsene 6.50.

I dag spiller han for Juventus, men efter et Champions League-nederlag til Manchester United med sin daværende klub Paris Saint-Germain i 2019, forsøgte han at sluge skuffelsen med et natklubbesøg, hvilket kostede ham en pæn karantæne af klubben. Så selvom spillere betales høje lønninger, er det ikke ensbetydende med, at man altid kan holde styr på dem, og derfor har vi lavet en liste med gode råd til at rejse med et sportshold.

Sørg for at have en overordnet ansvarlig

Udover at der er en masse praktisk, som skal ordnes i forbindelse med en rejse, er det også vigtigt, at kommunikationen med holdet hele tiden er klar. Sørg derfor for at udpege en person, som er ansvarlig for begge dele. På den måde er der minimal forvirring om mødetidspunkter i lufthavnen eller ved spillerbussen, og en der kommunikerer vigtige ting ud som påmindelser om pas, flybilletter, håndbagage osv.

Denne person kan også gøres ansvarlig for forsendelse af spillerdragter, reservering af hotel og afhentning i lufthavnen. Det kan også være en god idé at den ansvarlige udarbejder et skema med både rejsetider og tidspunkter for træning og kampe på rejsemålet.

Book et hotel med restaurant

Sportsfolk, uanset niveau, har brug for regelmæssigt at tanke maddepoterne op, så det er ret praktisk, hvis der er restaurant på hotellet, så man kan spise mellem træning og inden kampen. Hvis spillerne er nødt til at forlade hotellet for at købe snacks eller spise et godt måltid, risikerer de at løbe ind i trafikpropper eller andre udfordringer, der kan forsinke dem i forhold til træning og kamp.

Planlæg i forhold til skader

Med mindre du rejser som holdleder for sportsfolk på topniveau, er det nok tvivlsomt, at I medbringer jeres egen læge og fysioterapeut. Men skader sker på alle niveauer, så sørg for at undersøge, hvor den nærmeste læge bor i forhold til opholds- og træningsfaciliteterne, såfremt skaden ikke kan klares med lidt is. Sørg i øvrigt for, alle på holdet har en rejseforsikring, som dækker sportsskader, hvis uheldet skulle være ude.