Kom med til Wimbledon

30. januar 2020

Wimbledon-turneringen i London er uden tvivl en af årets største begivenheder inden for tennis. Selv uden at tømme de store pengeposer kan du blive del af publikum og af det show, der gør Wimbledon til noget helt specielt.

Langt de fleste af os har set det på fjernsynet. Selv hvis man ikke er stor fan af selve sporten, kan der gå sport i at følge med i alle de specielle ritualer og traditioner, der hører med til Wimbledon – og i at spotte de kendte ansigter, der gemmer sig bag store solbriller i publikumsmængden på Centre Court. Men en helt speciel oplevelse ville være der live ved verdens ældste internationale tennisturnering.

Hurtigt og uforudsigeligt spil

Turneringen finder sted tidligt på sommeren hvert år, og det har den gjort lige siden 1877. Den to-uger lange turnering er den eneste af tennisverdens fire største “Grand Slam”-turneringer, der stadig spilles på yderst velholdt græs, hvilket giver et hurtigere og lidt mere uforudsigeligt spil. Bolden hopper ikke lige så højt, til gengæld giver græssets bløde overflade de bedste betingelser for hurtigt afsats, hvilket passer til hurtige og kraftige spillere.

Ikke overraskende er græs også langt sværere at holde end f.eks. grus eller kunstgræs, og det er i det hele taget få turneringer, der i stadig spilles på græs. Det gør Wimbledon til noget helt særligt, og giver prestige på topniveau – og du kan godt forvente at få set både sjove og spændende kampe blandt verdens største tennisstjerner lige fra den første dag.

Tag til Wimbledon

Der er ikke meget der kan måle sig med den oplevelse du får på Wimbledon. Og det bliver nok heller ikke en undtagelse i år, når de store stjerner går på banen. Kigger vi hos live betting bookmakere er Novak Djokovi favoritten blandt mændene med odds 2.50 mens Serena Willams med odds 7.00 er favorit hos kvinderne til at vinde turneringen. Men de får hård kamp til stregen mod store spillere som Roger Federer, Rafael Nadal, Simona Halep og Ashleigh Barty og hvis du er heldig at få billetter kan du se dem alle helt tæt på.

Det er dog næsten umuligt at få fat på andenhåndsbilletter til Wimbledon, og de slår hårdt ned på videresalg, så skaf dine billetter via et af de officielle udbudssteder, som der til gengæld også er en del af. Billetter skal købes i god tid og koster mellem £40 og £85 for bane 3, mens Centre Court strækker sig fra £64 per dag i starten af turneringen til £225 for mændenes finale på sidstedagen.

Rigtig mange af billetterne til Centre Court og Court 1 og 2 bliver faktisk fordelt via lodtrækning. De seneste fire-fem år har den internationale lodtrækning stået på online gennem foråret og helt op til lige før turneringens start.
Hvis du ikke er så heldig at få fat på billetter via lodtrækningen, så fortvivl ikke: Der sælges også masser af billetter, der giver adgang til anlægget, på selve dagen for mellem otte og 25 pund, og man kan også være heldig at opsnuse billetter til de centrale baner de samme steder på dagen – dog skal du være tidligt ude. Det er ikke usædvanligt for folk at medbringe telte, osv., mens de venter.

Er det ikke lige din kop te, for at sige det på britisk, at vente i timevis, så er der en sidste mulighed: Du kan, som mange andre, finde frem til Aorangi Terrace, en bakke ved Court 1. Få har hørt om Aorangi Terrace, men bakken er blevet lidt af en stjerne i sig selv, for her er det muligt at tage del i Wimbledon uden at skulle betale en krone – bortset fra til champagne, jordbær og fløde, selvfølgelig.

Selv uden for banen er det svært at komme uden om de gamle traditioner. Bakken er bedre kendt som Henman Hill, opkaldt efter 90ernes britiske stjernespiller Tim Henman, selvom hans omdømme nu er under massivt angreb fra Andy Murray fans, der har omdøbt bakken til Murray Mount.

Wimbledon er bestemt en oplevelse værd så du kan snildt begynde at planlægge turen til verdens ældste internationale tennisturnering.