Tre europæiske superopgør du skal se live i 2019/20

30. oktober 2019

Drømmer du om at se nogle af de største rivalopgør i europæisk fodbold live? Så læs med videre her, hvor vi anbefaler de bedste opgør i denne sæson og fortæller, hvad du ellers kan foretage dig på rejsen.

Hvis man kan lide at se fodbold, er der ikke nogen større oplevelse end at se det live på et stadion. Og i dag er det blevet både billigt og nemt at rejse rundt i Europa og se, når nogle af de største klubber tørner sammen. Man kan både vælge at arrangere det selv, eller man kan købe pakkerejser gennem forskellige arrangører. Men hvad skal man så se? Med mindre man har en favoritklub, og man gerne vil sikre sig spænding og stemning, går man aldrig fejl, hvis man vælger nogle af de klassiske opgør mellem de største europæiske klubber. Vi kommer her med tre anbefalinger til storkampe, du kan se i sæsonen 2019/20.

Topopgør i Premier League

Allerede her i efteråret tørner de to storhold og mesterskabsfavoritter Liverpool og Manchester City sammen på Liverpools hjemmebane Anfield. Liverpool ligger i øjeblikket seks point over rivalerne fra Manchester, som ellers har hevet mesterskabet hjem de seneste to sæsoner, så der er lagt op til spænding i november, når de tørner sammen. Liverpool er udover at være kendt for sit fodboldhold også hjemstavn for de fantastiske fire Beatles-medlemmer, der blev udødeliggjorte gennem deres fantastiske musikalske talenter. Så måske der også bliver tid til at besøge den permanente udstilling ”The Beatles Story”, når du ikke sidder på stadion.

Italienske og spanske mastodonter

Vi skal helt frem til den første marts næste år, før to af de største opgør i europæisk fodbold finder sted og tilmed samme dag. Torinos Juventus, der med fodbold betting odds på 1.40 er bookmakernes favorit til at vinde den Italienske Serie A, mødes med deres største konkurrent Inter, som lige nu kun er et point bagefter. Torino er primært en industriby, men samtidig har den masser af smuk arkitektur, et væld af hyggelige cafeer samt en lang række museer og kirker.

En smule længere mod vest i Madrid spilles også samme dato El Clásico mellem de to ærkerivaler Real Madrid og Barcelona, som også regnes som favoritter til at vinde det spanske mesterskab. Lige nu er det Barcelona, som fører La Liga med 19 point for ni kampe ned til Real Madrid med 18 point på andenpladsen. Barcelona har vundet ligaen fire ud af de seneste fem sæsoner, kun afbrudt af Real Madrids mesterskab i 2016/17, så madrilenerne må formodes at være sultne efter at bryde katalanernes stime igen. Den spanske hovedstad har en gennemsnitstemperatur på 16 grader i marts måned, så man kan nyde de mange seværdigheder som det 300 år gamle nationalbibliotek, de mange katolske kirker eller museer og skulpturer i bybilledet.

Fodboldrejser er en helt særlig måde at rejse på, og selvom du ikke er en kæmpe fodboldfan, kan du sagtens tage med kæresten eller vennerne og opleve kulturen i byerne. Europæiske topopgør i fodbold er en oplevelse, som de fleste vil mindes med glæde.