Hold et brag af en afskedsfest – for en du holder af

1. oktober 2019

Skal en du kender eller måske dig selv på en længere rejse ud i den store verden? Så er det altid en super rar oplevelse, at ha samlet alle dem man holder af, inden man begynder rejsen. Her er nogle tips til hvordan man skaber en fest der aldrig bliver glemt.

Bliv inspireret af rejsemål og rejseform

Skal der være et tematil festen? Hvis den rejsende skal opholde sig i et bestemt land det meste af tiden, kunne det så ikke været sjovt at holde en fest med dette land i fokus? Det ville både være maden, drikke og oppyntningen der vil være inspireret af dette. Det kan også være man ønsker at holde en rigtig dansk fest, med klassisk dansk mad, som man ikke får muligheden for at sætte tænderne i den næste lange stykke tid.

Måske man også kan blive inspireret af den type rejse der er tale om. Rejses der med flyveren, kan flyet været i fokus i oppyntningen eller måske bagningen. Hvis der i stedet er tale om interrail eller en backpackertur, kan man blive inspireret af de mange landegrænser, man kommer til at krydse. Noget helt tredje kunne være, at man vælger at lease en Audi, eller en anden bil, og kører landevejene tynde ned igennem europa, da de fleste unge ikke har egen bil. Man kan pynte bilen eller give nogle sjove gadgets i gave, som minder en om hjem, på den lange tur.

Der er mange ting man kan kaste sig over, det handler bare om at være kreativ, og en ferie er ofte planlagt i god tid, hvilket betyder, at man har god tid til at planlægge afskedsfesten. Man kan også overveje om det skal være en surprise eller en planlagt fest, man kan gå og glæde sig til.

Gæsterne forventer spise & drikke

Man kan ikke invitere til en fest uden at byde på noget, sådan er reglerne bare. Folk forventer altid en eller anden form for drikke og spise, ved mindre man har skrevet det udtrykkeligt på invitationen, at der ikke er noget at hente.
Der er mange måder man kan bringe mad og drikke ind i billedet. Som skrevet under første afsnit, kan man vælge at lade maden følge temaet. Man kan altså vælge mad fra et bedstemt land eller sætte smagsløgene på en jordomrejse. Hvis der er planer om en stor fest, med mange gæster, kan det også være noget af en mundfuld, at skaffe mad til så mange. En idé kunne i dette tilfælde være et sammenskudsgilge. Man deler alle den rejsendes livsretter ud iblandt gæsterne og de medbringer her en ret til middagen.

Man skal tænke over om det skal være en middag, med en masse mad til rådighed, eller mere en fest. Ligemeget hvad skal der være godt med drikke for alle sjæle. Sodavand er noget alle kan li, som er mere festligt end nogle kamder vand. Men der er selvfølgelig mange overvejelser man skal gøre sig og drikkelsen skal passe til, om man vælger middag eller snacks, eller hvilken tid på dagen der er tale om.

Ingen fest uden musik

Det kan være dyrt at sætte sådan en fest på benene og man må derfor have sine prioriteringer. En ting er sikkert, musik og mad + drikke er meget centrale ting, som de færreste kan undvære. Så må man nedprioritere pynten eller vurdere mængden af mad og drikke der er nødvendigt.

Ingen fest uden musik. DJ udstyr kan man altid skaffe selv, selvom det til tider er nemmere at leje en DJ, som selv har det hele med. Men her må man overveje hvor tit man kunne bruge en for eksempelvis højtaler, og det er oftere end man tror. Det kan være en god investering selv at investere i det fine grej, for det inspireer til flere sociale arrangementer, og så skal man jo ikke leje en DJ hver gang man holder fest.

Musikken kan man også selv styre, også undervejs, hvor en DJ ofte har forarbejdet en playlsite, der kan være svært at ønske numre til under arrangementer. Yderligere er der jo også mange andre former for underholdning, som man kan leje til fester. Hvis der er noget der passer godt til ens tema, kunne det altid være sjovt, men ellers er musikken altid en sikker vinder, de fleste kan ”nøjes” med.

Sørg for at festen bliver en sjov og glædelig oplevelse, i kan vente med at græde, når i vinker farvel i lufthavnen, eller hvordan ellers rejsen begynder. Husk en masse billeder undervejs, som bliver starten på minderne.