Sådan får du tiden til at flyve i lufthavnen

29. august 2019

Der er noget ambivalent ved lufthavne. På den ene side ved vi, at de hænger sammen med rejser og ferier, men på den anden side ved vi også, at kræver flyrejser en vis ventetid, som kan være svær at fordrive, når man er på vej til en mere spændende destination. Og så er der også de gange, hvor flyet er forsinket, og du kan sidde fast derude længe…

Heldigvis har de fleste lufthavne nogle forskellige ting, der giver dig muligheden for at få tiden til at gå en anelse hurtigere. Selv hvis du sidder fast i en af de mindre lufthavne med færre muligheder, så er der nogle ting, som du selv kan pakke med på forhånd, som vil få tiden til at gå en smule stærkere.

Mad og drikke

Det er nok den letteste mulighed, når det kommer til at få tiden til at gå lidt hurtigere i lufthavnen: spis ikke på forhånd. Der er næsten altid en håndfuld restauranter, som du kan benytte dig af, når du skal flyve.
Hvis du ikke spiser hjemmefra, så kan det være en oplagt måde at fordrive noget af ventetiden. Husk dog på at restauranterne som regel er en anelse dyrere i lufthavne end andre steder.

Spil på mobilen eller benyt din bærbar

Næsten alle lufthavne tilbyder fri WiFi, hvilket betyder du med fordel kan oplade din bærbar hjemmefra og dermed være fri til at sidde hvor som helst i lufthavnen, mens du bruger den til enten at læse op på de seneste nyheder online eller at få styr på noget arbejde.

Det er selvfølgelig ikke altid, at det er praktisk at tage sin bærbar med på ferie, så et godt alternativ er naturligvis din mobil. Når du har adgang til WiFi, så kan du bruge mobilen ligeså let og hurtigt til at læse op på nyheder, at kigge i blade online eller måske bare til at spille på.

Du kan hente en bred række af spil ned ganske hurtigt. Der er blandt andet simple spil som ludo til mobilen og angry birds, men der findes også mere avancerede spil som Blackjack i en mobilvenlig app-version.

Shopping

En anden oplagt mulighed er at benytte lufthavnens shopping muligheder. Brug ventetiden på at kigge de forskellige butikker igennem. Det er ikke ensbetydende med, at du behøver at købe noget, men hvis du alligevel går og kigger på uret, kan du tage din rejsepartner i hånden, og så kan I underholde hinanden med at prøve noget tøj eller blot kigge rundt.

Bøger

Ferier går ofte hånd i hånd med bøger. Brug noget tid inden din rejse på at finde ud af, hvilke bøger du er interesseret i at læse og bestil dem hjem fra nettet eller lån dem fra dit lokale bibliotek.

Tag nogle ekstra med så du kan læse dem under din flyrejse (og ikke kun på stranden). På den måde er du ikke afhængig af anden underholdning i lufthavnen, da du altid har spænende læsestof lige ved hånden.

Hvis du ikke har fået fat på nogle bøger inden din rejse, så har næsten alle lufthavne en god håndfuld bøger til salg i kiosken.

Alt det du ikke nåede hjemmefra

Som regel er det bedst at få ordnet de små ting, så snart man kan, men når det kommer til lufthavne og ferie, så kan det måske være en god idé at gemme lidt til ventetiden. Hvis du har en masse e-mails, som du mangler at tage dig af, så gem dem til lufthavnen og benyt ventetiden der til at få dem besvaret (medmindre det er noget, der stresser dig).

Det samme gælder opkald. Har du ikke fået ringet tilbage til din morfar eller veninde og har ventet på det rigtige tidspunkt? Gør det i lufthavnen. Tag eventuelt nogle høretelefoner med, sæt dig et roligt sted og brug ventetiden til at få ringet tilbage og få en god snak.