Rejs på budget… 4 ting du kan gøre for at komme afsted på din drømmerejse

2. maj 2019

Ønsker du også at komme ud og rejse, men pengene rækker ikke helt til det? Her får du nogle tips til at komme ud og rejse, selvom pengepungen er tom.

1. Lån dig til oplevelser

Det kan godt være du ikke har pengene lige nu, men det kan du faktisk ret hurtigt få. Mange synes nok det er en luksus at rejse, og derfor ikke vil låne til det. Men det er jo egentlig rigtig sundt for dit velvære at koble af, og kan på længere sigt godt betale sig for dig. De penge du låner, tilbagebetaler du i afdrag, og derved kan du nyde en god ferie med vennerne, uden at tænke på, hvor pengene skal komme fra.

Det kan også være at du tænker at du rejser en anden gang, men helt ærligt, så er den tid hvor du tænker på at rejse, nok også den bedste for dig. Det er sikkert nu, du ikke har de store forpligtelser, og at du derfor, har brug for at opleve noget nyt. Som H.C. Andersen siger, ”at rejse er at leve”.

2. Rejs i nærområdet

En mulighed er at tage til en anden by i Danmark og lege turist der. Hvis du mangler at besøge Jylland, Fyn eller Fanø kunne disse steder være et godt sted at tage på budget ferie. på den måde, passer du også på miljøet, da det ikke er nødvendigt at flyve til de destinationer. Du kan også spørge din omgangskreds, om nogen kan låne dig et sommerhus, for en stund.

Hvis du har brug for at det skal være lidt mere eksotisk, kan du også tage toget til Sveriges smukke skove og vandre i deres skønne natur. Eller tage til Tyskland og drikke god og billig øl. Mulighederne er mange.

3. Spar op

Der er rigtig mange måder at spare penge på. Du kan først og fremmest kigge dit budget igennem, og se om der er nogle udgifter du kan undgå. Drop de unødvendige indkøb og have en opsparingskonto døbt ”ferie” hvor du kan spare op. En ny trend hos unge, er at gå ud og ”skralde”. At skralde, betyder at gå ud og finde mad, i de forskellige dagligvarebutikkers containere, og tage det mad, som er blevet smidt ud, men som ikke fejler noget. På den måde sparer du både penge, og mindsker madspild.

4. Afbudsrejser

Det kan nogle gange godt betale sig at kigge efter afbudsrejser, hvis du er den spontane type. Det betyder også, at du ikke kan være så selektiv omkring rejsedestination, hotel eller dato for afrejse. Men det betyder derfor også at kan spare en del, og det kan endda ses værende lidt befriende, at du selv slipper for at planlægge hotel og rejsedestination.

Det kan være svært at få fat i en afbudsrejse når det er højsæson. Hvis vejret er godt i Danmark, er der større chance, for at få fat i en god og billig afbudsrejse.