Gode tips til at rejse med børn

12. oktober 2018

Skal du ud at rejse med dine børn og er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an? Så læs med her, hvor du får fem tips til at rejse med børn.

Gør flyveturen behagelig

Babyer og fly er aldrig en god kombination, men skal du have en helt lille med ud at rejse, kan det altså blive nødvendigt alligevel at kombinere de to. Så gælder det blot om at gøre flyveturen så behagelig og problemfri som overhovedet muligt.

Det kan du eksempelvis gøre ved at booke en flyvning, som ligger på et tidspunkt, hvor din baby normaltvist ville sove.

Du skal også sørge for at medbringe dit barns yndlingsbamser, ekstra servietter og skiftetøj, så turen forhåbentlig kan forløbe nogenlunde problemfri.

Vælg et passende overnatningssted

Når I vælger overnatningssted, kan det godt betale sig at bruge lidt ekstra tid og energi på at finde et passende et af slagsen.

Det vil for eksempel sige, at du skal undersøge, om der er nogle særlige faciliteter til børn, og om det generelt er et overnatningssted, som er passende at have børn med på. Skal du bruge barnesenge, skal du også undersøge, hvilke senge de forskellige overnatningssteder kan tilbyde, da barnesenge kan være et vidt begreb.

Husk underholdning til rejsedagene

Rejsedage er typisk lidt hårde for børn, uanset om det er timer der skal fordrives i lufthavnen, bilen eller på toget. Sørg for at have et godt udvalg af aktiviteter ved hånden. Der findes rejsudgaver af mange brætspil – og ellers er det en god ide at have tegnegrej med til mindre børn.

De større børn kan med fordel downloade nogle serier og film til deres devices, så de kan underholde sig med noget skærm på turen.

Involver ældre børn

Skal du have ældre børn med på rejsen, er det en fordel at involvere dem i planlægningen.

For eksempel vil de uden tvivl glæde sig mere, hvis de ved, at de skal besøge en fed skatepark, en spændende zoologisk have eller den fodboldklub, de holder med.


Foto rettigheder: www.skatepro.dk

Er der tænkt noget ind i programmet, der passer til deres interesser, vil de glæde sig langt mere til at komme ud at rejse, og det gør uden tvivl turen bedre.

Desuden kan du med fordel også sagtens involvere ældre børn i pakningen, så de får alle deres yndlingssager med.

Lav en realistisk tidsplan

De fleste ting tager bare lidt længere tid, når man har børn med, og de korte ben kan altså ikke gå hverken lige så langt eller lige så hurtigt, som de voksnes kan. Derfor skal man være forsigtig med at presse for meget ind i programmet, når man rejser med børn.

Sørg hellere for at vælge nogle få ting ud, som I er sikre på, I vil nå, og lad der så ellers være luft til pludselige indskydelser og uforudsete forsinkelser, for dem vil der helt sikkert komme nogle af.

Nyd det

Sidst, men ikke mindst, skal du sørge for at nyde turen. Børn bider utroligt meget mærke i, hvordan deres forældre opfører sig og har det, og er du stresset eller irriteret, vil det smitte af på dem, og så får ingen af jer en god tur.

Derfor er det virkelig vigtigt, at du nyder turen og slapper af i det, selvom der helt sikkert nok skal være nogle ting, der ikke går helt som planlagt. I sidste ende får I den absolut bedste tur på denne måde, og det er jo netop det, der er hovedformålet.