Sådan får du en god ferie med børnene

30. april 2018

Tanken om en lang flyvetur med et eller flere børn under armen, kan give de fleste forældre sved på panden. Ikke desto mindre er det rart at komme afsted og opleve noget sammen som familie.

Her har vi samlet en række praktiske råd, der kan hjælpe jer til at få en dejlig ferie med jeres børn.

Når I skal booke ferien

Hvis din baby er under 9 måneder kan man booke en babylift til flyet. Så kan baby sove i liften på noget af turen. Husk dog at disse ryger hurtigt i højsæsonen. Gå efter et børnevenligt hotel, hvor der også vil være aktiviteter til børnene. Selvom en ferie med børn er dyr, så giver det jer muligheden for at skabe skønne minder sammen, som I kan se tilbage på resten af livet.

Gør flyveturen nemmere

Selv en kort flyvetur resulterer hurtigt i mange timers transport. I skal til og fra lufthavnen, vente ved gaten osv. Det er hårdt for børnene at stå i kø, og de kan ende med at blive rastløse. Derfor er det en god idé at medbringe noget nyt legetøj til børnene. Det kunne være børnebøger som er pakket ind som en gave, eller måske et sjovt spil til iPad’en. Et lille tæppe og en bamse kan også gøre underværker, hvis børnene er trætte.

Når I kommer frem til hotellet

Når I endelig er kommet frem, så brug lidt tid på at slappe af på hotelværelset inden I går videre til næste aktivitet. På den måde kan børnene fornemme at hotellet er den nye base, hvor de kan koble af.

Økonomien på ferien

Inden I tager hjemmefra, så er det en god ide at ligge et budget for hvor mange penge I skal bruge til hver dag. På den måde undgår i stress over økonomien på ferien, så I ikke behøver at tage et rejselån. Pas på med for mange kontanthævninger, da der ofte tages et betydeligt gebyr for dette. Det er fristende at gå på restaurant både morgen, middag og aften, men der er mange penge at spare ved at spise morgenmaden på hotellet, og eventuelt tage en madpakke med til frokosten. Så har I også maden ved hånden, hvis børnene pludselig bliver sultne.

Husk at være i nu’et

Glem de faste rutiner for en stund, og forsøg at være i nu’et. Når I er afsted på ferie, så lad de strenge rutiner blive derhjemme. Dem kommer i lynhurtigt tilbage til, når I er hjemme. Nyd dagene i et langsomt tempo, og lad børnene sove når de er trætte og spise når de er sultne. Hav gerne en lille klapvogn med på ture, så de mindste kan få lov at sove mens I går. Skab mindre stress på ferien på denne måde, og husk at når forældrene slapper af, så smutter det hurtigt af på børnene, så I rigtig kan nyde hinanden og en fælles oplevelse.