Sri Lanka er det nye sort

20. februar 2017

Sri Lanka er det næste sted, du skal på ferie! Hvis du er i tvivl om jeg har ret, skal du læse her!

Af Henriette Krog-Andersen, www.enfamiliederrejser.dk

Den ø har alt, hvad man kan ønske sig til en fantastisk familieferie. Der er lækre bounty strande, hvor børnene kan lege i timevis. Der er en glad befolkning, som er meget imødekommende over for turister. Der er buddhistisk, hinduistisk, katolsk og muslimsk kultur, der lever side om side. Der er et rigt dyreliv, med bl.a. vilde elefanter, skildpadder og masser af aber. Maden er anderledes og stærk. Højlandet er fantastisk flot, hvor de dyrker deres thé. Og bedst af alt; der er endnu ikke så mange, der har opdaget hvor fantastisk Sri Lanka er, så man føler ikke, at man går i stimer sammen med andre turister. Man kan f.eks. sagtens finde strande, som man har for sig selv.

Sri Lanka har den fordel, modsat mange andre lande i Asien, at der altid er et sted uden regn. Så man kan sagtens tage dertil i juli og få en god ferie uden regntid. Der er 2 monsuner på Sri Lanka, men de er der ikke på samme tid, og de er 2 forskellige steder på øen. Strandene får meget høje bølger ved monsunen, så der kan de ikke bruges til badning.

Om sommeren er der regntid på sydvest kysten. Og om vinteren er det nordøst kysten, der har regntid. Vi var der i juli og ville derfor bruge mest tid i nordøst. Men vi ville ikke gå glip af noget, så vi besluttede os for også at se sydvest kysten, og så bare acceptere noget regn. Men faktisk havde vi kun nogle få byger af 10-15 min. Så jeg synes absolut ikke, at man skal lade sig afskrække af regntider. Hele Sri Lanka skal opleves!

Trafikken er en historie for sig, som absolut ikke minder om den danske trafik. Men det er jo netop det, der er en oplevelse. Der er biler, busser, motorcykler (gerne med 2-5 personer på), tuk tuk’ere, cykler, mennesker og køer overalt. Det dyttes konstant. Og så kører de jo i venstre side.

Det er nemt at komme rundt på øen. Vi syntes klart, at den bedste måde var at hyre en privat chauffør til hele ferien. Det var en transportform, der passede os rigtig godt, hvor vi kunne planlægge turen selv, og hvor vi nemt kunne komme rundt, når det passede os. Vi rejser nemlig 6 personer sammen; mor, far, farmor, en datter på 17 og 2 drenge på 4 og 5 år, så vi har en del bagage, og når man har mindre børn med, er det dejligt, ikke at skulle nå toge til bestemte tidspunkter hele tiden, eller at skulle slæbe kufferter ind og ud af rutebusser. Men Sri Lanka har også en forholdsvis god offentlig transport med toge og busser. Busserne kører dog lidt vildt…

Sri Lanka har også den fordel, at øen ”kun” er på 65.000 km2 – altså omkring 1,5 gang større end Danmark. Derfor kan man sagtens lave en tur på 14 dage, hvor man når at se store dele øen og også har tid til at slappe af og nyde de lækre strande.

Jeg tænker, at jeg er ved at have fået dig overbevist om, at du skal en tur til Sri Lanka – snart! Før charterbureauerne får lokket alt for mange dertil.

Så jeg vil lige give dig et lille tip til starten på ferien. Det hedder sig, at hovedstadens udenrigs lufthavn ligger i Colombo. Men i virkeligheden ligger den langt uden for Colombo, men kun 7 km fra Negombo, som har en god strand og masser af hoteller. Det er et godt startsted, hvor du kan sove ud efter den lange flyvetur og lige vende sig til det nye sted, du er landet. Du kan læse flere tips og om vores ferier på www.enfamilierejser.dk.