3 gode råd til din første skitur

17. november 2016

Skisæsonen nærmere sig i Europa, er det første gang du skal afsted så får du hermed et par gode råd til skituren.

Skiferie er en anderledes og aktiv ferieform, end eksempelvis at tilbringe en uge ved en pool og sole sig. Men det er også utroligt populært i Danmark, måske fordi mange godt kan lide en aktiv ferie, hvor du samtidig oplever smuk natur.

1. Altid varmt og tørt tøj

På skituren er det altafgørende at have det rigtige udstyr. Ordsproget ‘aldrig gå ned på udstyr’ gælder virkelig. Er det din første skitur, kan det anbefales at leje selv ski, skistøvler og evt. stave på skisportsstedet, i stedet for at bruge mange penge på at købe, da det kan blive temmeligt dyrt.

Derudover er det ekstremt vigtigt at have varmt tøj på hele dagen, det kan ødelægge en dag på ski fuldstændigt hvis du fryser eller er våd. Derfor skal der investeres i noget ordentligt skitøj, jakke og bukser. Men noget af det vigtigste er hvad du har på inderst. Kroppen skal nemlig have mulighed for at ånde og holde sig varm, samtidigt med at den kan komme af med sved. Her kan det anbefales at bruge uldundertøj, som har en fantastisk evne til at holde dig varm og samtidig lede sveden væk fra kroppen, så du ligger bliver våd (og kold).

Find uldundertøj til både børn og voksne hos Termoland.dk.

2. Husk solcreme og solbriller – solen skinner selvom det er vinter

Dette råd kan måske virke lidt absurd når det er vinter og hvis du skal på skitur til Sverige eller Norge, er det heller ikke lige så strengt nødvendigt som hvis du eksempelvis skal til Alperne i Frankrig eller Italien. Her kan det tidlige forårssol i vinterferien være kraftig og blændende.

Husk derfor solbriller – ellers kan du intet se på en solrig dag, hvor sneen reflektere solen op nedefra. Det kan være lækkert at blive lidt solbrændt – især om vinteren, men husk at dine relativt store ski-solbriller dækker for meget af dit ansigt, derfor skal du huske at bruge solcreme i ansigtet, så du ikke får et par “solbriller” permanent de næste mange uger efter. Derudover er det altid en god idé at beskytte huden når solen er skarp.

3. Vælg de “rigtige” pister – ingen brækkede ben

Lad dig ikke lokke op på de sorte pister – på din første skitur – hvis du er afsted med mere erfarne skiløbere. Vælg de pister du føler dig tryg på og hvor du kan lære at blive bedre på ski, uden risiko for at brække arme og ben.

Som en hjælp finder du herunder de forskellige kategorier af pister, som er angivet i farver efter samme system i hele Europa.

  • Grøn (nemmest)
  • Blå
  • Rød
  • Sort (sværest)