Pak den ultimative rejsekuffert

6. september 2016

Ferien står for døren og vi skal ned til syden og slappe af, ligge i solen og bare nyde livet.

Men inden vi kan komme afsted, skal kufferten pakkes, hvilket for mange kan virke uoverskueligt. Undgå at pakke for mange ting med ved at følge denne guide:

Vær realistisk

Rigtig mange af os kommer afsted med en kuffert, der er pakket til bristepunktet – og, hvor meget af det ender vi med at få brugt?

Badeferie er (forhåbentligt) lig med en masse sol og dermed også sved, solcreme og klor-/saltvand. Så undgå at pakke dit fineste tøj, da du risikerer, at det bliver afbleget eller misfarvet. Vælg også gerne tøj, som kan kombineres på kryds og tværs. Vær også realistisk i forhold til, at du nok ikke får brug for et nyt sæt tøj til hver dag, da størstedelen af tiden nok kommer til at foregå i badetøj.

Til en uges ferie i syden, bør din kuffert cirka indeholde:
– Undertøj og sokker til en uge
– 1-3 sæt badetøj
– 2-3 par shorts/nederdele/bukser
– 1-2 hverdagskjoler
– 3-4 t-shirts/toppe
– 1 langærmet bluse
– 1 let trøje (i tilfælde af kølige aftener)
– 1 stykke overtøj (til at rejse i – fly og busser kan være kolde)
– 1 par gode gå-sko, som er behagelige at gå rundt i
– 1-2 par klipklappere og sandaler
– 1 par fine sko
– Solbriller, strandkjole og solhat
– Toiletsager (husk solcreme!)

Hvilke planer har du for din ferie?

Husk at tage højde for, hvilke planer du har for din ferie. Hvis du bare skal ligge ved poolen eller på stranden en hel uge, kan du med fordel tage færre ting med. Regner du med at skulle på shopping, skal du for det første sørge for, at der er plads i kufferten til dine nye køb og huske at medbringe tøj, der er behageligt at gå rundt i, når solen bager. Er planen, at I et par af dagene skal ud og drikke lækre drinks, kan det være rart at have nogle lidt pænere kjoler med. Hvis du mangler inspiration til nogle fine kjoler, kan du se nogle her.

Hvis du regner med at skulle være kulturel og besøge kirker eller templer, skal du være opmærksom på, at der i nogle af dem ikke er adgang, medmindre du har tildækkede skuldre og shorts, der går længere ned end til knæene, så husk tøj, som kan dække begge dele.

Derudover er der ikke så meget andet at sige end; Rigtig god ferie!