Sådan får du erstatning ved flyforsinkelse

23. august 2016

flyforsinkelse-erstatning

Når dit fly er forsinket hjem fra ferien, kan du have ret til erstatning fra flyselskabet. Få et hurtigt overblik over dine rettigheder her.

Vi kender det alle. Ferien er slut, man har pakket sammen og er taget i lufthavnen for at komme tilbage til hverdagen. Men så er flyet forsinket. Egentligt vil man bare gerne hurtigt hjem og ikke bruge alt for meget tid i en trist lufthavn med alt for dyrt mad og drikkelse. Men timerne går og flyet er stadig ikke kommet.

Det positive ved ovenstående er at du faktisk har ret til erstatning, efter vedtagelsen af EU-forordning 261/2004. Og du kan faktisk få helt op til 4.465 kr. i erstatning for et forsinket, overbooket eller aflyst fly. Her giver vi dig et hurtigt overblik over hvornår du har ret til erstatning og hvordan du får det.

Hvornår har du ret til erstatning?

Før du har ret til erstatning fra flyselskabet, skal nogle bestemte betingelser for både forsinkelsen, hvilket selskab du rejser med og hvor du flyver fra og til. Det lyder måske kompliceret men, det er i virkeligheden meget enkelt. Herunder får du forklaringen.

Du har som udgangspunkt ret til erstatning hvis en af følgende scenarier gør sig gældende:
– Flyforsinkelse over 3 timer
– Overbooking af fly
– Aflyst fly

Det skal dog bemærkes, at retten til erstatning kan bortfald ved såkaldte “usædvanlige omstændigheder”, som flyselskabet hverken kunne undgå eller forudse.

Dog skal følgende betingelser også være opfyldt før du har krav på erstatning, nemlig hvor du flyver fra og til:
– Fra EU-land til et andet EU-land: Du har altid ret til erstatning.
– Fra et ikke-EU-land til EU-land: Du har kun ret til erstatning når flyselskabet er fra EU.
– Fra et ikke-EU -land til et andet ikke-EU-land: Du har aldrig ret til erstatning, da erstatningsretten hører under EU-lovgivning.

Sådan får du din erstatning

Langt det nemmeste at gøre for dig, for at få din retmæssige erstatning, er at benytte hjemmesiden Flyhjælp.dk. Flyhjælp.dk er specialister i at sikre flypassagerer deres erstatning fra flyselskaberne. Du indsender blot din sag via hjemmesiden og så klarer Flyhjælp.dk resten og udbetaler din erstatning direkte til dig.

Lige nu kan du få 10% rabat på Flyhjælp.dks salær ved at benytte rabatkoden “rejsentil.dk” i kommentarerfeltet, når du opretter din sag her: start din sag.

Processen hos Flyhjælp.dk er meget enkel for dig, du skal blot starte din sag via ovenstående link og så udfylde dine oplysninger i tre hurtige trin. Derefter overtager Flyhjælp.dk sagen for dig og forfølger den erstatning du har ret til. Vindes sagen får du din erstatning direkte udbetalt. Flyhjælp.dks salær er på 25%. Vindes sagen ikke er det endda gratis for dig.

Flyhjælp.dk vinder i gennemsnit 92% af de sager som de opstarter og har en stor tilfredshed blandt deres kunder med en Trustpilot score på 9.8. Læs deres anmeldelser på Trustpilot her.