Guide til feriedestinationer med godt internet

13. juli 2016

I en verden, der bliver til stadighed bliver mere afhængig af teknologien, hvor behovet for information er accelerende og hvor online og offline er blevet synonymer for social sfære og privat sfære er hurtige internethastigheder en nødvendighed.

Inden det trådløse internet og smartphones blev allestedsnærværende var ferien ofte et virvar og kaos, fordi man stod i lufthavnen, på perronen eller midt i en storby og havde brug for information, som ikke var tilgængeligt.

I dag kan Wi-Fi være en afgørende grund til at vælge en feriedestination frem for en anden for netop at undgå det stress og jag, der kan være i forbindelse med rejsen.

Samtidig beriger smartphones og WiFi også ofte ferieoplevelsen, fordi langt de fleste turistattraktioner i dag også har et digitalt lag. Foruden det digitale lag, så er smartphones også langt den hurtigste vej at dele feriebillederne med vennerne på.

Where to go?

Det ville være ærgerligt at vælge sin feriedestination udelukkende ud fra, hvor godt internettet er i det pågældende land. Hvis man vælger en feriedestination, hvor internettet er nærmest ikke-eksisterende, så bliver rejsen en helt anden oplevelse.

Det første man skal tage stilling til er dermed, hvilken ferie ønsker man? Skal man ned og opleve de fattige egne af Afrika? Skal ferien være en storbysferie? Eller skal det være en klassisk dansk badeferie på Mallorca? Behovene er forskellige alt efter, hvilken ferie du vælger.

Når de indledende spørgsmål er besvaret, så er netkablet.dk et besøg værd, her finder du et internet verdenskort, som viser dig internethastigheder for alle lande i verden.

Af alle de formål en rejse kan have, er det især de forretningsrejsende, som er afhængige af internettet. Det er meget lidt arbejde, som foregår analogt i dag og samtidig skal man kunne sende og modtage mails. Så længe der er tale om aktiviteter som at sende mails og eventuelt dokumenter, så skulle de fleste landes internet være stabilt og hurtigt nok til at understøtte aktiviteterne. Gå efter lande, som har en gennemsnitlig internethastighed på 2 – 3 Mbit.

Hvis man rejser af sted med håbet om at streame film på Netflix, uploade billeder fra ferien på Facebook og Instagram og Skype med vennerne og familien derhjemme, så er det en god idé at orientere sig efter lande med en gennemsnitlighed internethastighed på 5 Mbit. En internetforbindelse på 5Mbit kan dog ikke foretage alle de ovenstående aktiviteter samtidigt. Det er derfor en god idé kun at foretage en af aktiviteterne af gangen.

Netkablet.dk’s kort siger dog intet om uploadhastigheden, så det er også vigtigt at skelne i mellem downloadhastigheden og uploadhastigheden, hvis du har behov for at sende større mængder data, som fx ved brug af Skype.

De eksotiske destinationer

Så længe man rejser inden for EU's grænser, så plejer det at være muligt at finde et hæderligt internet. Udfordringen er som regel, når man rejser til Afrika, Sydamerika eller Asien. Der er en generel idé om, at infrastrukturen i disse lande er underudviklet og herunder også internettet.

Afrika er det kontinent, der gennemsnitligt har de laveste internethastigheder, men i langt de fleste Afrikanske lande er det muligt at gå på nettet for at tjekke nyheder og sende mails. Zimbabwe er det Afrikanske land, som har den højeste gennemsnitshastighed på 4 Mbit.

Det kan forekomme overraskende, fordi mange ville forvente, at det var Sydafrika, som ville være længst fremme. En af de store udfordringer i Afrika er, at den resterende del af infrastrukturen er svingende, så der vil være risici for strømsvigt.

Sydamerika er bedre dækket ind, hvor det næsten er muligt at se Netflix i alle landene med undtagelse af Paraguay, Venezuela, Bolivia, Republikken Surinam, Fransk Guyana og Guyana. Det lyder af mange lande, men arealmæssigt er det en meget lille del af Sydamerika, hvor det ikke er muligt at streame Netflix. Uruguay er landet med den hurtigste gennemsnitshastighed på 6,7 Mbit.

Asien er det kontinent, hvor der er størst spredning i internethastighederne, fordi Sydkorea og Japan, som er de mest højteknologiske samfund i verden har nogle vanvittig høje gennemsnitshastigheder på henholdvis 23,6 Mbit og 15,2 Mbit. Herefter kommer Singapore, Taiwan, Thailand og Malaysia med nogle gennemsnitshastigheder, som varierer fra 12,9 Mbit til 4,3 Mbit. Helt generelt så ligger resten af Asiens gennemsnitshastigheder på cirka 2 Mbit.

God rejse

En destination vælges sjældent på baggrund af internetmulighederne, hvis det er en arbejdsferie, så er det en god idé at gøre sig nogle overvejelser om, hvordan man er tilgængelig for sine kollegaer.

Jeg har selv rejst i Etiopien, Filippinerne, Indonesien og Malaysia og den bedste måde at sikre sig WiFi på var at lede efter McD eller nogle af de andre store amerikanske fastfood kæder, som tilbyder gratis WiFi.

Af de ovennævnte destinationer var den største udfordring helt sikkert Etiopien, fordi det var det eneste sted, hvor der ingen amerikanske fastfoodkæder var.