9 gode råd før du rejser på ferie

6. juni 2016

Det er ikke kun en pakkeliste, du kan få brug for inden du rejser på ferie.

rejsen-til-9gode

I denne artikel finder du en tjekliste til dit hus, som du kan gennemgå før du rejser på ferie.

1. Få det til at se ud som om der stadig er nogen hjemme mens du er væk. Efterlad lidt rod såsom ungernes legetøj, noget af opvasken eller hæng noget vasketøj til tørre.

2. Gem dine værdigenstande. Lad ikke værdigenstande ligge fremme så de kan ses ind gennem vinduet og og på den måde friste tyven.

3. Hvis du er i tvivl om, om dit hjem er indbrudssikkert, kan du få lavet et indbrudstjek af en låsesmed. Vidste du for eksempel at du kan få et gratis indbrudstjek gennem TrygFonden? Ellers kan du læse mere ved at trykke her.

4. Giv dit alarmselskab besked. Hvis du har et alarmsystem i dit hjem, er det en god ide at give selskabet besked om at du skal ud og rejse. Dermed kan selskabet rykke ud til dit hjem hvis alarmen går, uden at de behøver at kontakte dig først.

5. Tom dit skrald. Sørg for at tømme din skraldespand, køleskabet og frugtskålen inden du tager afsted. Så undgår du at komme hjem til et hjem der lugter.

6. Sørg for at dine kæledyr kan blive passet hos naboen, eller at de kan komme på internat. Hvis du har kat der kommer ind og ud via en kattelem, bør du huske at stille ekstra mad frem til den.

7. Spar penge mens du er ude at rejse, ved at slukke for alt elektronisk udstyr der står på standby. Sørg også for at alle haner er lukkede og ikke står og drypper.

8. Dine tagrender er til for at lede vand væk. En fyldt eller utæt tagrende kan til gengæld forårsage fugtskader på husets facade, og det ville være en ubehagelig overraskelse at komme hjem til. Du kan hyre en professionel til at lave en tagrensning for dig. Du kan finde frem til et firma der udbyder denne service, ved for eksempel at Google “Sydsjælland)” og “Rensning af tagrender” og finde frem til et firma som det her, som netop tilbyder denne service i dette område: Rensning af tagrender i Sydsjælland.

9. Sørg for at dine planter enten bliver vandet af en nabo eller invester i et automatisk vandingssystem.