Sikker guide til et sikkert hjem – når du er på ferie

15. april 2016

Mindsk risikoen for indbrud, ved at sikre din boligs svage punkter først. Her er en sikker guide til at sikre dit hjem mod indbrudstyve inden f.eks. skal en tur syd på og er væk i længere tid.

Besværliggør tyvens arbejdsvilkår

Man kan ikke sikre sig 100% mod indbrud, men man kan ofte forhindre indbruddet, ved at besværliggøre tyvens arbejdsvilkår. Mange tyve vil undgå dit hus, hvis de er nødsaget til at arbejde i lys, hvis det tager lang tid at bryde ind, eller hvis de er nød til at lave meget larm.

Døre og vinduer

Selvom antallet af indbrud i Danmark har været faldende de seneste år, er det stadig vigtigt at sikre sin bolig mod indbrudstyve. Det første skridt på vejen mod en sikker bolig er, at finde dens svage punkter. Der er typisk tale om terrassedøre og vinduer. Har din terrassedør flere svingriller, er du som udgangspunkt godt sikret. Sørg også for at have en cylinderlås på døren, ikke en vriderlås, så tyven ikke kan stikke hånden igennem en smadret rude og låse op. Sikringsbeslag er et godt alternativ til dig, der har en mindre stærk terrassedør.

Er du i tvivl om du er godt nok sikret? Så kontakt evt. din låsesmed og spørg ham til råds.

Vinduet er en af tyvens mest populære indgange. Specielt kældervinduer kan være lette at bryde ind gennem. Her kan du igen vælge at montere sikringsbeslag, men også envejsskruer og vindueslåse er effektive, når det kommer til at holde tyven ude.

Gode sikkerhedsvaner

  • Lav en aftale med din nabo om at holde øje med hinandens huse, når i ikke er hjemme.
  • Luk og lås altid døre og let tilgængelige vinduer når du forlader din bolig og før du går i seng.
  • Gem ikke din ekstranøgle et ”hemmeligt sted”, når du forlader huset. Garvede tyve ved, hvor de skal lede.
  • Husk at gemme redskaber, som kan komme indbrudstyve til gavn væk. Der er ingen grund til at have en hækkesaks, økse eller stige liggende fremme i din have, da de kan hjælpe uvedkommende med at bryde ind.
  • Trim buskene og hækkene, så det er sværere at gemme sin i din have.
  • Stil værdigenstande væk fra vinduerne, så svage sjæle ikke fristes.

Har du selv en række tips til, hvordan man sikrer sin bolig bedst muligt, skal du være mere end velkommen til at dele dem med vores andre læsere i kommentarfeltet nedenfor!