3 måder at få råd til sommerferien

11. april 2016

Vi er midt i foråret og sommerferien nærmer sig, du får her tre gode råd til at spare penge op til sommerferien.

familie-ferie

For en almindelig familie med børn kan der være mange penge at spare årligt, ved at give økonomien et grundigt tjek. Især på tre områder, hvor de fleste har faste udgifter, kan der være penge at hente – som i stedet kan bruges på en ekstra god sommerferie.

1. Skift a-kasse

Langt de fleste danskere er medlem af en a-kasse og betaler hvert kvartal ganske mange penge, så de er sikret dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed. A-kasserne er en god forsikring mod at stå uden tag over hovedet, hvis man skulle miste sit job. Dog kan der også være enorme forskelle på prisen for en a-kasse. Især ved at skifte fra en faglig til en tværfaglig a-kasse kan der spare flere tusind kroner om året. Typisk fordi de tværfaglige a-kasser ikke har nogen strække a-kasser, som der skal indbetales til. Du kan finde mere info om at skifte a-kasse og se priser på skift-a-kasse.dk.

2. Tjek dine forsikringspriser

Ligesom med a-kasserne, kan der være mange penge at spare ved at få tjekket dine forsikringspriser igennem. Ofte kan du hurtige og nemt indhente tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber på én gang via diverse tilbudssites. For en familie med hus, bil og børn kan der også være tale om mange penge på årlig basis, hvis man intet er overforsikret eller blot betaler for meget i et selskab. De fleste forsikringsselskaber er meget sultne efter at få nye kunder, og giver gerne et godt tilbud hvis du skifter og/eller samler alle dine forsikringer hos dem. Derfor kan du også sagtens spille forsikringsselskaberne lidt ud mod hinanden, hvis du har fået flere tilbud. De kan ofte lige “finde” en rabat, hvis du lige skal overtales helt til at blive kunde hos dem. Husk dog ikke at ende med at blive underforsikret.

3. Betaler du for meget i banken?

Endnu en stor post på budgettet hos mange familier er udgifter til banklån, huslån eller realkreditlån. En post som også sagtens kan forhandles med enten din egen bank eller ved at få et par tilbud fra andre banker. De fleste banker har en god forretning ud af dine udlån og vil ofte gerne have ny kunder. Derfor er de også til at tale med om prisen/renten på de forskellige lån ud evt. har.

Et eksempel – så meget kan du spare

Hvis man som et eksempel tager en familie med to voksne, og opstillet dette regnestykke.

A-kasse: hver voksen kan spare 100 kr. pr. måned (altså samlet 200 kr)
Forsikring: familien kan spare 300 kr. pr. måned
Bank: familien kan spare 300 kr. pr. måned

Total giver det en besparelse på 800 kr. om måneden og i alt 9.600 kr. om året. Det er mange penge til en ekstra god sommerferie for hele familien.