3 tips til kør-selv ferie med børn

22. februar 2016

Overvejer du hvad sommerferien 2016 skal stå på? At tage på kør-selv ferie med sine børn, kan være et billigere alternativ til dyre flyrejser og et mere frit alternativ til at være fanget på et hotel.

Alle som har været børn i 80’erne og 90’erne har prøvet at være på bilferie med sine forældre. I den periode blev det den foretrukne ferieform for mange familier og så kunne det gøres billigere end fly. Dengang var flypriserne ikke styrtdykket til det niveau vi kender i dag.

Vil du også lade dine børn opleve en kør-selv ferie, så får du her et par tips til hvordan det kan gøre og tre forskellige forslag til rejsemål for ferien.

1. Friluftsliv i Sverige

camping-sverige
Sommerferie og Sverige er måske ikke det de fleste forbinder med hinanden. Ikke desto mindre er sommeren et perfekt tidspunkt at besøge vores naboland på. For det første, finder man ikke et bedre tidspunkt med chance for rigtigt godt veje i Sverige. For det andet er landets nærmest uendelige skove utroligt smukke om sommeren. Og for det tredje er mulighederne for friluftsliv i Sverige rigtigt gode. Vil du hive børnene væk fra Ipads og computerspil, kan du både tage på fisketur, vandring og kanosejlads i Sveriges sommer landskab. Træk (internet) stikket ud og benyt dig af Allemandsretten i Sverige, som giver dig lov til at campere i alle offentlige skove. Husk dog at have respekt for naturen og ryd op efter dig selv.

2. Storbyferie i Europa

cykling-amsterdam
Storbyferie er nemt i Europa, afstanden mellem Europas mange fantastiske storbyer er relativ kort. Ihvertfald når man først er kommet et godt stykke ned i Tyskland. Aktiviteter for børn er mange i byer som Amsterdam, Paris og Berlin. I moderne storbyer, blomstre udelivet især om sommeren og i Amsterdam cykler de eksempelvis mere end vi kender det fra Danmark. Tæt på Paris ligger EuroDisney og i mange andre europæiske storbyer gør man meget ud af at være attraktiv for mange typer turister – også med børn. Langs Seinen i Paris er der eksempelvis også lavet kunstige strande, så man kan koble fra i sommervarmen, selvom der er langt til rigtigt badevand.

3. Campingferie ved Gardasøen

gardaso-camping
Dette er virkelig en rigtigt klassiker for børnefamilier på bilferie. Gardasøen ligger i det nordlige Italien og er i sig selv et utroligt smukt sted. Rundt om søen er campingpladser skudt op overalt og med særlig fokus på børnefamilier. Turen fra Danmark kan gøre på en god lang dags kørsel og vejret skifter til næsten garanti for sol og varme, når man kommer syd for Alperne. Fra Gardasøen kan man tage en-dagsture videre til f.eks. modebyen Milano eller den flydende by – altid romantiske Venedig. Flere end et par danske børn har fundet nye legekammerater gennem tiden når en uges campingferie ved Gardasøen.

Læs også: Fodboldrejser med børn