Nu kan din tomme lejlighed betale for luksusferien

4. april 2015

Få danskere er klar over de gode muligheder ved at udleje til feriegæster. Med CPH Holiday Rental Service behøver du ikke selv stå for alt det praktiske, men kan tage på ferie i ro og mag imens din lejlighed bliver udlejet for op til 1.400 kr. per nat. Skattereglerne giver dig gunstige vilkår for udlejningen og de første 24.000 kr. er skattefrie.

Sommeren står for døren og mange planlægger så småt deres sommerferie nu. København er et yndet rejsemål og din lejlighed i København kan være yderst attraktiv at leje for mange turister. Og som boligminister Carsten Hansen tidligere har bekræftet overfor DR, så er det oplagt og fuldt lovligt at leje sin bolig ud til feriegæster. Skattereglerne sætter såvel som ejere som lejer særdeles gunstigt, mener skatteekspert Søren Bech. Er du boligejer kan du udleje for 1,33 procent af ejendomsvurderingen og skal først betale skat, når indtægten overstiger 24.000 kroner.

Hvem vil leje min lejlighed?

De fleste ferielejligheder bliver i dag udlejet via bureauer, der markedsfører lejligheden over internettet, imens boligejeren selv står for alt det praktiske ved selve udlejningen. Ferieboligkbh.dk har det største udvalg af ferielejligheder i København og udlejer til danske eller udenlandske turister, der besøger København og sætter pris på at bo relativt billigt og godt. Særligt lejligheder, der er beliggende centralt i København, er eftertragtede af turister.

Hvem tager sig af gæsterne, hvis jeg selv er på ferie?

I København tilbyder et nystartet firma, CPH Holiday Rental Service, at tage sig af alt det praktiske ved udlejningen imens boligejeren kan nyde ferien. Så er der ingen grund til at ærgre sig over at din lækre lejlighed står tom imens du er på ferie. Tværtimod giver en sådan ordning en indtjening på op 1.400 kr. pr. nat, der kan give de flestes feriebudget et nøk opad og få rejselysten til at stige.

For at gøre din lejlighed klar til udlejning, skal lejligheden fremstå pæn og rydelig. Gæsterne er indforstået med at leje et privat hjem, men skal selvfølgelig have plads til deres tøj mv. i skabe i lejligheden. En løsning kan være at aflåse et værelse, hvor private ting opbevares under udlejningen.

Et marked i fortsat vækst

Markedet for udlejning af private lejligheder til turister er i kraftig vækst og fra 2012 til 2013 voksede markedet med over 250%. Denne tendens lader til at fortsætte de kommende år og der er derfor gode chancer for, at du kan lade udlejningen af din lejlighed til feriegæster betale for luksusferien.