Der, hvor solen skinner…

14. april 2015

malaga

Arbejdsdagen begynder kl. 9.30. Solen skinner næsten dagligt, og arbejdet består i at tage imod solhungrende skandinaver på Spaniens sydkyst. Mange ville gladelig bytte deres arbejdsdag ud med Alex og Saras liv i Málaga. Ene sjov og ballade er det dog ikke. Livet som selvstændig boligformidler kræver nemlig sit. Arbejdsdagen slutter ofte først, når solen er gået ned, og tikker en mail ind på mobilen om søndagen, skal man være hurtig, hvis det er en mulig kunde.

Velkommen og bienvenida

Ikke desto mindre er Alex H. Nielsen og Sara Lopez Petersen glade for deres malaganske familiefirma, Malaga Holiday Homes, som de startede sammen i 2000. Firmaet formidler udlejning og salg af boliger til ferie og helårsbrug fra Málaga by, over Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola og El Faro til Marbella. Hvert område har noget forskelligt at byde på, men især Fuengirola er en yndet destination.

Sara er født og opvokset nær København, men har boet i Málaga de sidste 17-18 år. Så feriegæster bliver både budt velkommen på dansk og spansk. Og netop den personlige velkomst gør parret meget ud af.

Personlig velkomst

Da mange fly fra Aalborg Lufthavn lander i Málaga til midnat, ofte midt i ugen, kan parrets døgnrytme nogle gange blive vendt lidt på hovedet, for uanset tidspunkt og ugedag møder Sara eller Alex op i den hvide varebil med det orange-røde Malaga Holiday Homes-logo. Parret tilbyder endda også at fylde køleskabet, hvis man ønsker kolde drikkevarer eller mad til den mindste, når man ankommer.

”Vi mødes med de fleste af vores kun- der. De får udførlige vejbeskrivelser, og så aftaler vi et mødested, hvor de får nøglerne til ferieboligen og diverse instrukser om, hvordan for eksempel airconditionanlægget virker,” fortæller Alex og fortsætter: ”Vi synes, det er vigtigt at vise, hvem vi er, så folk føler sig trygge ved at ringe, hvis de bliver i tvivl om noget.”

Plads til alle

Mange af gæsterne er skandinaver, som tager til Spaniens solkyst af vidt forskellige årsager. Nogle tilbringer for eksempel en stor del af deres pension under de solrige himmelstrøg og hygger sig med bridge, dans – og udlever deres anden ungdom. Man kan langtidsleje i min. 11 måneder eller købe en bolig.

”Ønsker man at investere i en bolig her, har vi eksklusiv ret til de boliger, vi har til salg. Boligmarkedet kan godt være det rene hurlumhej her, for alle kan slå sig ned som mægler, og man kan risikere at skulle kontakte fem forskellige mæglere – og så kan fire af dem være solgt, inden du når at reagere,” fortæller Alex.

Andre tager til Málaga for at slappe af en uge eller to med at øve golfsvinget. Golf-sæsonen løber fra september til maj, og på den korte strækning fra Málaga til Marbella ligger op mod 40 golfbaner.

Andre booker en feriebolig for at se fodbold, f.eks. når FC Barcelona møder Málaga CF. Hjemmeholdet har sin egen danske fangruppe, La Peña Dinamarca, som sammen med finske, engelske og spanske fangrupper skaber en unik stemning på hjemmebanen La Rosaleda.