2014: Rekordsommer for Københavns Lufthavn

14. september 2014

Sommeren 2014 slog nye rekorder for Københans Lufthavn, som havde en halv million flere passagere end sidste år.

rekordsommer cph 2014

Københavns Lufthavn har netop opgjort tallene for august måned og sætter dermed punktum for de tre sommermåneder. En halv million flere passager end sidste år og i alt 7,5 mio. i juni, juli og august. Dermed er lufthavnen mod et rekordår, med udgangen af august er det samlede passagertal for 2014 steget med 7,2 procent til knap 17,4 mio. rejsende.

Alle rejser i juli

Juli måned, hvor alle skal på sommerferie, er årets travleste måned for Københavns Lufthavn med i alt 2.596.230 passagere. Omvendt sidder julens tømmermænd åbenbart stadig fast i januar, som har bundrekorden i år med 1.644.623 passagere.

Flere rejser igennem København

Flere og flere skandinaver fra især Oslo og Stockholm rejser igennem Københavns Lufthavn på transfer. Antallet af passagere på transfer er steget med 14,4 procent i 2014, i forhold til samme periode i 2013 og alene i sommermånederne er stigningen på 19,4 procent. Det er især rejsemål som New York, San Francisco, London, Amsterdam, Paris og Milano de skandinaviske transferpassagere benytter Københavns som mellemstation til.

“Vi har her i sommerperioden desuden set antallet af transferpassagerer stige, hvilket er interessant, for specielt om sommeren rejser folk helst direkte, når de skal på ferie”, udtaler Thomas Woldbye, adm. direktør for Københavns Lufthavne A/S.

Top 10 destinationer

Samtidig med nyheden om rekordsommeren, har Københavns Lufthavn offentligtgjort listen for top 10 destinationer for udgående fly. Ikke overraskende er vores skandinaviske nabo-hovedstæder højt på listen, samt de altid populære europæiske hovedstæder som London, Paris og Berlin.

Den samlede liste ser således ud:

1. London
2. Stockholm
3. Oslo
4. Paris
5. Amsterdam
6. Helsinki
7. Aalborg
8. Frankfurt
9. Berlin
10. Reykjavik

Læs hele nyheden på cph.dk her: Travl august gav rekordsommer

Her kan du rejse hen

Desire Riviera Maya Resort