3 ting du SKAL se i Barcelona

8. juli 2014

Går rejsen til Barcelona i sommerferien? Læs 3 ting du skal se i den smukke by her.

Når du rejser til Barcelona, er der tre klassiske steder, du bare ikke må gå glip af. Læs mere om hvilke steder vi anbefaler.

1. La Sagrada Familia

Sagrada-FamiliaKirken som aldrig bliver bygget færdig. Sådan betegner mange La Sagrada Familia, den imponerende katadral. Arbejdet startede i 1882 og er i dag stadig ikke afsluttet. Navnet betyder på dansk, den hellige famillie.

Som turist i Barcelona er La Sagrada Familia absolute et must-see. Den verdensberømte Barcelona-arkitekt Antoni Gaudi har været den primære arkitekt på kirken, som han arbejde på i 40 år, indtil hans død i 1926. Siden da har forskellige arkitekter været involveret i projektet, som altså stadig ikke er afsluttet.

Du kan besøge La Sagrada året rundt. I sommerperioden er åbingstiderne kl 9.00 til 20.00 og entre koster ca. €15-20, alt efter hvor meget af kirken du vil se. Tag metroen og så af på stationen Sagrada Familia.

2. Parc Güell

Parc-GüellLige nord for området Garcia og ca. 4 km fra Plaça de Catalunya, ligger Parc Güell på bjergsiden. Parken er endnu et mesterværk af byens store arkitekt Antoni Gaudi og grundlagt i 1900.

Udover den fantastiske udsigt over Barcelona fra parken, er selve parken en oplevelse for alle med interesse for kunst og arkitektur. Parc Güell indrammer stemningen af Barcelona, elegant, smuk, varm og anderledes. Det er ikke tilfældigt at parken i gennemsnit har 4 mio. besøgende.

Vejen til Parc Güell er markeret med skilte hele vejen fra den nærmeste metro, Lesseps. En gåtur derfra tager ca. 15 min og vær opmærksom på at det går OP af bakke hele vejen. Parken er åben dagligt fra 8.00 til 21.30 og entreen er €7 for voksne og €4,50 for børn.

3. La Rambla

La-RamblaDen berømte gågade løber i alt 1,2 km fra havnen Port Vell, hvor statuen af Christoffer Columbus står og hele vejen op gennem centrum af Barcelona, til Plaça de Catalunya. La Rambla er et besøg værd på alle tidspunkter af døgnet og altid fyldt med liv.

La Rambla skiller de to gamle områder, El Ravel og Barri Gotic, som ligger på hver sin side af den livlige gade. Selve La Rambla er dele således, at i midte er en bred gågade, med boder, små restauranter og gadegøjlere af enhver art. På hver side af gaden, kører trafikken i hver sin retning.

Besøger du Barcelona kan du næsten ikke undgå at komme forbi La Rambla og områderne omkring. Gaden er det naturlige samlingspunkt for by- og natteliv. Midt på La Rambla ligger metro stationen Liceu, i hver sin ende af gaden ligger stationerne Catalunya og Drassanes, hvorfra der er rigeligt af muligheder for at komme rundt i byen, samt til og fra La Rambla.

God rejse til Barcelona.